Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Att använda juridik i kampen för LSS

Lars Lööw uppmanar att använda juridiken som ett redskap för att bevaka positioner och förflytta prioriteringar i samhället. Något som vi behöver göra under rådande förhållanden för människor med funktionsnedsättning i samhället.  

"- Kommuner och Försäkringskassan har fått övertaget och påverkat utvecklingen mer än de som företräder individerna. En konsekvens är att personkretsen i LSS har urholkats – och allt färre får det stöd som de har rätt till. Kommunerna har inte ett rättighetstänkande utan låter andra intressen väga tyngre än individens rättigheter. Därmed tolkar de lagstiftningen fel."

Läs hela artikeln om Lars Lööw på hemsidan "Lagen som verktyg - för ett samhälle utan diskriminering pga funktionsnedsättning"

Kom ihåg att vi på Särnmark har jurister som kan företräda dig vid behov. Kontaktinformation till Lisa, Johanna och Paulina finner du här

 

Bild på Lars Lööw lånad från samma hemsida som artikeln länkar till. 

Aktuellt

 • Flour Bucket Challenge - Marias kamp mot ALS

  Den 21 juni är det internationella ALS-dagen. Maria Eggers har levt med ALS i 9 år och har sin personliga assistans hos oss på Särnmark. Idag startar Marias initiativ "Flour Bucket Challenge" som vill uppmärksamma ALS och även samla in pengar till ALS-forskningen. Vi hoppas att ni alla kan vara med genom att delta och donera pengar. 

  Läs mer
 • Cecilia Ekholm: "Det är nu det gäller för LSS"

  Lagom till årets Almedalsvecka uttalar sig Särnmarks ägare och grundare Cecilia Ekholm om möjligheterna att påverka LSS-utredningen och beslutsfattarna. 

  Läs mer
 • Särnmarks mingel under Almedalsveckan den 3 juli

  Varmt välkommen på Särnmarks mingel under Almedalsveckan, tisdagen den 3 juli kl 17:00.

  Läs mer
 • Familjedag 9 juni

  Varmt välkommen till Särnmarks och Nacka Handikappidrotts familjedag!

  Läs mer
 • Varmt välkomna på vernissage

  Imorgon torsdag den 3 maj öppnar vi upp vår vernissage med Axel Ahlséns fotoverk. Mellan kl.16:00-19:00 bjuder vi på bubbel och tilltugg. Alla är varmt välkomna! Anmäl ditt intresse till Hafiz Arif;  hafiz.arif@sarnmark.se 08-505 920 55 

  Läs mer
Visa fler inlägg