Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller mailakontakt@sarnmark.se

Att använda juridik i kampen för LSS

Lars Lööw uppmanar att använda juridiken som ett redskap för att bevaka positioner och förflytta prioriteringar i samhället. Något som vi behöver göra under rådande förhållanden för människor med funktionsnedsättning i samhället.  

"- Kommuner och Försäkringskassan har fått övertaget och påverkat utvecklingen mer än de som företräder individerna. En konsekvens är att personkretsen i LSS har urholkats – och allt färre får det stöd som de har rätt till. Kommunerna har inte ett rättighetstänkande utan låter andra intressen väga tyngre än individens rättigheter. Därmed tolkar de lagstiftningen fel."

Läs hela artikeln om Lars Lööw på hemsidan "Lagen som verktyg - för ett samhälle utan diskriminering pga funktionsnedsättning"

Kom ihåg att vi på Särnmark har jurister som kan företräda dig vid behov. Kontaktinformation till Lisa, Johanna och Paulina finner du här

 

Bild på Lars Lööw lånad från samma hemsida som artikeln länkar till. 

Aktuellt

 • Lena Hallengren - ny minister

  Lena Hallengren tar över efter Åsa Regnér som ny barn-, äldre- och jämställdhetsminister. Förhoppningarna över att Lena, bland annat ska ta tag i den pågående LSS-utredningen, är höga. Vi på Särnmark hoppas att den nya ministern ser till att LSS-reformen prioriteras som fråga för regeringen och att urholkningen stoppas.  

   

  Läs mer
 • Paralympics på Träffstugan i Sköndal

  Äntligen dags för Paralympics! Vi kommer den 10-11 mars och den 17-18 mars mellan kl.11-16 sända live på storbildsskärm på Träffstugan i Sköndal. Kom och träffa oss, representanter från Nacka Hi och all personal på Träffstugan. Heja Sverige!

  Läs mer
 • PEP Meet Up - mötesplatsen för assistenter

  Vill du som assistent utvecklas i din roll tillsammans med andra assistenter? Då välkomnar vi dig till PEP Meet Up som 2 gånger under våren kommer ha sina träffar hos oss på Särnmark. 

  Läs mer
 • Första utkastet från LSS-utredningen

  I fredags skickades ett första förslag från LSS-utredningen ut till experter på området. Förslaget läckte även ut till media och det som framkommer är inte förenligt med de intentioner man en gång hade med LSS. 

  Läs mer
 • Cecilia Ekholm kommenterar LSS-utredningen

  Det som framkommer i första utkastet av LSS-utredningen kan kännas som spiken i kistan för vår medborgarrättsreform LSS, men..

  Läs mer
Visa fler inlägg