Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Erfaren tankesmedja i Almedalen föreslog nya lösningar för framtidens LSS

I samband med Almedalsveckan i Visby deltog en av Särnmarks ägare och grundare Cecilia Ekholm i en 24 timmar lång tankesmedja där framtidens personliga assistans diskuterades.

 Under ledning av initiativtagarna från ABH Utbildning och tidningen Föräldrarkraft samlades den 5 juli ett tiotal deltagare från andra assistansbolag, intressepolitiska organisationer och anhörigföreningar – alla med en lång erfarenhet av att på olika sätt arbeta med LSS och personlig assistans.

Förutom att föra upp assistansfrågan på den politiska agendan resulterade evenemanget också i ett antal genomförbara förbättringsförslag i framtidens LSS-arbete.

Gemensamt för dessa är en förhoppning om att besluten som rör LSS ska tas mot bakgrund av individens bästa och ur ett helhetsperspektiv, vardag, fritid, relationer och personliga ambitioner inkluderade. Enligt tankesmedjan krävs det att att beslutsfattare, ansvariga myndigheter och utförare samarbetar på ett tydligare sätt än tidigare, annars riskerar LSS-reformens grundtanke om individuellt självbestämmande och ökat oberoende att urholkas, menar man.

Mer om tankesmedjan och deras gemensamma förslag hittar du här.

Aktuellt

 • Särnmark på Malmöfestivalen

  Träffa oss på Malmöfestivalen den 13 och 14 augusti.

  Läs mer
 • Nytt lokalkontor i Kinna den 1 augusti

  På onsdag är det dags! Då öppnar vi ett nytt lokalkontor i Kinna. Det är vårt nionde lokalkontor i ordningen. Den rutinerade Henrik Lund intar rollen som kontorschef.

  Läs mer
 • Flour Bucket Challenge - Marias kamp mot ALS

  Den 21 juni är det internationella ALS-dagen. Maria Eggers har levt med ALS i 9 år och har sin personliga assistans hos oss på Särnmark. Idag startar Marias initiativ "Flour Bucket Challenge" som vill uppmärksamma ALS och även samla in pengar till ALS-forskningen. Vi hoppas att ni alla kan vara med genom att delta och donera pengar. 

  Läs mer
 • Cecilia Ekholm: "Det är nu det gäller för LSS"

  Lagom till årets Almedalsvecka uttalar sig Särnmarks ägare och grundare Cecilia Ekholm om möjligheterna att påverka LSS-utredningen och beslutsfattarna. 

  Läs mer
 • Försäkringskassan: Endast särskild övervakning vid sondmatning ger rätt till assistansersättning

  Försäkringskassan går emot tidigare dom rörande sondmatning.

  Läs mer
Visa fler inlägg