Öppen för alla
DATUM

Oct 17, 2023

PLATS

Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12

BESKRIVNING

Föreläsningar om personlig assistans

Anna Pella och Bengt Eliasson

Agenda för aktiviteten

Nu har du möjlighet att träffa två experter som delar sina erfarenheter av hur det är att vara anhörig till en närstående med personlig assistans. Vi bjuder på fika och samtal om när hjärtat slår extraslag av lycka och de stunder när livspusslet känns helt omöjligt att få ihop som anhörig.

KONSTEN ATT (ÖVER)LEVA MED PERSONLIG ASSISTANS I FAMILJEN

Författaren Anna Pella berättar om hur dottern Agnes fick personlig assistans för 20 år sedan, när hon var 4 månader gammal. Under åren har familjen upplevt assistansens möjligheter och utmaningar genom de hundratals assistenter som passerat i hemmet. I en personlig berättelse delar Anna med sig av sina erfarenheter och vilka val hon och hennes man gjort för att få hela familjen att må så bra som möjligt.

LSS UTVECKLING NU OCH I FRAMTIDEN

Bengt Eliasson, tidigare talesperson för Liberalerna i funktionsrättsfrågor berättar om hur det var att leva med en funktionsnedsättning innan LSS-reformen 1992 och om framtiden för omsorgsmodellen personlig assistans. Vilka hot och möjligheter står anhöriga och personer med behov av personlig assistans inför? Numera är Bengt Eliasson bland annat ledamot i Särnmark Assistans styrelse.

Varmt välkommen!

Kategori
Öppen för alla
Datum
October 17, 2023

Oct 17, 2023

Tid
18:00–19:30
Plats
Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12, 414 53 Göteborg
OSA
October 10, 2023

Oct 10, 2023

Kostnad
Ingen kostnad. Vi bjuder på fika.
Deltagare
30