Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Mikael ser framåt

”Min rullstol är ett nödvändigt ont. Därför tränar jag mycket för att förhoppningsvis självständigt kunna gå igen.”

Mitt i livet drabbades Mikael av en stroke. Han föll ihop på sin arbetsplats och låg sedan på sjukhus och på rehabiliteringsavdelning i nästan ett år. Under dessa månader vågade ingen tänka tanken att Mikael någonsin skulle kunna komma ut och leva ett normalt liv igen. Det blev en lång väg tillbaka. Men med en stark vilja och en målmedveten träning kan Mikael, tack vare sin personliga assistans, leva ett normalt liv igen.

”Jag är rätt tjurskallig och man får inte ge upp så lätt. Det tillsammans med min assistans, gör att jag kan komma ut och leva det liv jag idag lever. Hade jag inte haft mina assistenter, hade jag förmodligen blivit sittande inomhus.”

Mikael är idag mycket aktiv, mer aktiv än vad han var innan stroken, med olika aktiviteter inbokade i stort sett varje dag. Han styrketränar på gymmet och tränar på att gå med sin sjukgymnast på rehabiliteringen. Mikael åker också till spinningen samt övar skytte varje vecka. Huvudsyftet är att få tillbaka både styrka och balans, men lika viktigt för Mikael är att få tillbaka sitt minne. Då är till exempel skytte en bra mental träning.

Mikaels assistenter följer honom till alla hans aktiviteter. De finns där för honom, men det är mycket viktigt för Mikael att få agera självständigt och göra allt han klarar av att göra själv.

”Mina assistenter får gärna hålla sig lite i bakgrunden. I slutändan vill jag ju klara mig själv.”

Mikael har tjänsten BAS Total, en fullservicetjänst där vi stöttar och assisterar Mikael i allt som rör hans assistans. Det innebär till exempel att Mikael får hjälp med allt från rekrytering av assistenter, schemaläggning och löneutbetalningar till administration av sin assistansekonomi. Mikael säger hur han vill ha det och vi tar ansvaret fullt ut.

”Jag har haft en otrolig tur och Särnmark hittade redan från första början jättebra assistenter, som stannat kvar och jobbat för mig i alla dessa år. Jag har också haft samma arbetsledare hela tiden, vilket också känns tryggt. Min assistans har helt enkelt fungerat jättebra tillsammans med Särnmark. De är personliga och jag har fått all den hjälp jag behöver.”