Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Lagförslag gällande andning och sondmatning

På grund av tidigare domar har konsekvensen för personer med behov av stöd för andning och sondmatning i många fall inneburit indragen assistans.

Nu har Regeringen lämnat förslag om lagändring som föreslås träda i kraft den 1 juli i år. Den eventuella lagändringen kommer innebära att andning och sondmatning blir grundläggande behov.

På det stora hela så är det ju väldigt positiva nyheter som vi välkomnar. Det är dock fortfarande lite oklart kring sondmatning om man läser lagförslaget. Det är nämligen så att kravet på integritetskänslighet kvarstår, vilket innebär att sondmatning endast kan ges som grundläggande behov för tiden man kopplar i- och ur maten. Det är därmed inte säkert att alla med behov kommer anses ha tillräckligt med behov för att bli beviljad personlig assistans. Vi följer debatten och håller er uppdaterade.

Aktuellt

 • Nya telefontider för löneavdelningen 1 april

  Från och med 1 april har löneavdelningen nya telefontider. 

  Läs mer
 • Informationsmöten gällande kollektivavtal

  Datum och tider för våra informationsmöten gällande byte av kollektivavtal. 

  Läs mer
 • 21 mars uppmärksammar vi internationella Down Syndrom-dagen

  Idag är det den internationella Down Syndrom-dagen där vi runtom i världen firar allas lika värde och rättigheter. Vi har fortfarande en lång väg att gå för att uppnå detta mål. 

   

  Läs mer
 • Se utfrågningen av socialministern på LSS-konferensen

  LSS-utredningen är presenterad och Sverige har fått en ny regering. Vad händer nu?

  Läs mer
 • ​Riksdagsseminarium 13 mars

  Tips! I morgon kl 12-14 livesänds detta seminarium på Studieförbundet Vuxenskolan:s Facebooksida. Seminariet arrangeras av Bengt Eliasson (L) och Per Lodenius (C) i samarbete med Svenska Downföreningen och Studieförbundet Vuxenskolan. Flertalet talare är inbjudna för att prata om hur vi skapar en säker vardag för medborgare med Downs syndrom och intellektuell funktionsnedsättning.

  Läs mer
Visa fler inlägg