Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Informationsmöten gällande kollektivavtal

Datum och tider för våra informationsmöten gällande byte av kollektivavtal. 

Särnmark har för avsikt att lämna arbetsgivarorganisationen Sobona (KFS) den 30 juni 2019 och bli medlem i Vårdföretagarnas arbetsgivarförbund den 1 juli 2019. Vårdföretagarna är ett arbetsgivarförbund för privata företag verksamma inom hälso- och sjukvården. Förhandlingarna med Kommunal om kollektivavtalsbytet är avklarade.

Detta medför att företaget avser att byta kollektivavtal från det nu gällande avtalet mellan KFS, Kommunala Företagens Samorganisation, och Kommunal till avtalet som gäller mellan Vårdföretagarna och Kommunal. Mottagande kollektivavtal heter Bransch G. Vid ett byte av kollektivavtal ska alltid förhandlingar göras med arbetstagarorganisationen och sådana förhandlingar har nu genomförts.

Vi har sedan Särnmark förvärvade Brukarassistans i Sverige AB 2010, haft två olika kollektivavtal för personliga assistenter. Att Särnmark tillhör endast ett arbetsgivarförbund kan öka Särnmarks möjligheter till att delta mer aktivt i debatten kring frågorna om rätten till personlig assistans. 

Vad kollektivavtalsbytet innebär för just dig som personlig assistent och Egen Arbetsgivare kommer vi att informera om vid utsatta datum och klockslag som du ser längre nedan. Vi kommer även att skicka en personlig inbjudan till dig. Ingen föranmälan krävs.

För personliga assistenter samt för dig som är kund i vår kundmodell Egen Arbetsgivare, ges information följande tider:

Onsdag den 27 mars
Karlstad klockan 15:00-16:30 på kontoret, Våxnäsgatan 10.
Kinna klockan 15:00-16:30 via videokonferens på kontoret, Grovaliden 1.

Tisdag den 2 april
Gävle klockan 16:00-17:30 på kontoret; Första Magasinsgatan 3.

Torsdag den 4 april
Visby klockan 10:30-12:00 samt 16:00-17:30 i Tjelvarkyrkan, Tjelvarvägen 4.
Linköping klockan 16:00-17:30 via videokonferens på kontoret, Klostergatan 20.

Fredag den 5 april
Solna klockan 10:00-11:30 på kontoret, Evenemangsgatan 31.
Höör klockan 10:00-11:30 via videokonferens på kontoret, Järnvägsgatan 8.

Fredag den 5 april - Egen arbetsgivare
Specifik information gällande dig som är kund i kundmodellen Egen Arbetsgivare.
Solna klockan 14:00-15:00 på kontoret, Evenemangsgatan 31, alternativt via videokonferens (se inbjudan).

Aktuellt

 • Bättre överblick över din assistansekonomi med nya och enklare rapporter

  I Början av oktober så lanserade vi nya och förbättrade ekonomiska rapporter som alla kunder hittar på Mina Sidor. Vi hoppas att de nya rapporterna ska ge dig som kund en bättre överblick över din assistansekonomi.

  Läs mer
 • 👫Anhörigvecka 👪

  På söndag är det #nationellaanhörigdagen2019. Anhörig, familj, närstående.. kärt barn har många namn. För många av oss är anhöriga de absolut viktigaste personerna i våra liv. För många med funktionsnedsättning är anhöriga ofta är extra viktiga, i vissa fall livsviktiga till och med. Utan anhöriga skulle livet inte fungera, särskilt inte i tider där det blir allt svårare att bli beviljad assistansersättning och ett stort ansvar läggs på föräldrar, partner, syskon och barn.

  Läs mer
 • Är utredningarna rättssäkra?

  I en studie (av Ulrika Järkestig Berggren, Ulla Melin Emilsson och Ann-Sofie Bergman) som kom i somras granskades Försäkringskassans handläggares arbete när de ska bedöma om en person har rätt till assistansersättning. Man tittade på 100 nyansökningar gjorda mellan 2014 och 2017. Nedan går vi kort genom studiens resultat och lyfter några av de (som studien kallar) strategier  som tas upp samt visar på hur vi sett faktiska exempel på detta i beslut som inkommit till oss. Vad gäller angående grundläggande behov? Kan bedömningen angående t ex rakning skilja sig från fall till fall?

  Läs mer
 • Idag är det dagen för ungas psykiska hälsa

  ”Min färdtjänst drogs in. Det var som att dra undan mattan för mig och hindra mig från att vara med mina vänner som förut. Detta bidrar såklart till psykisk ohälsa.”

  Läs mer
 • Träffa Särnmark på Min Fritid i Tyresö den 13 september

  Den 13 september finns personal från Särnmark på plats i Tyresö vid fritidsmässan Min Fritid.

  Läs mer
Visa fler inlägg