Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Vinnaren i påskutmaningen korad

Assistenten Johan var först tveksam till om han skulle passa som assistent, men nu 6 månader senare kan han inte tänka sig att göra något annat: "Det är hur underbart som helst, skulle inte vilja byta ut det mot någonting alls. Att jobba med Daniel är alltid kul då vi har så mycket gemensamt". Ett intresse som Johan och Daniel delar är musik, därför blev karaoke ett perfekt tidsfördriv för dem när Daniel inte längre kunde vara ute som förut.

Vi ringde upp assistenten Johan för att prata lite kring hans (och Daniels) vinnande tips i Påsktävlingen.

Hur kom ni på det här med att sjunga ihop?

- Jag (Johan) har jobbat ca 6 månader hos Daniel. Han var med i MC-olycka och har svårt att uttrycka sig och det tog 5-6 pass innan jag förstod och kunde kommunicera ordentligt, även om han förstår allting vi säger. Jag märkte att han satt och pratade om olika låtar. Och då började jag spela upp dem för honom och han började sjunga med. Han har ett otroligt stort register och har lärt mig massor kring musik. Jag startar alltid mina pass med att spela låten "I wish I was a punrocker". Då skiner Daniel upp. Häromdagen pratade han om troll, och först förstod jag inte, men när jag fattade att han menade låten ”Jimmy Dean” med bandet Troll, så letade vi genast upp den på youtube.

Var ni ute mycket på olika aktiviteter och så före Corona?

- Ja, Daniel har ju alltid gillat fart och fläkt, och är dessutom väldigt social. Jag har ju bara jobbat hos honom sedan efter corona började, men vet att han gick på bio och konserter ofta. Han höll även på med skytte (dock var det bästa med skyttet att fika med gubbarna efteråt). Så att vara isolerad hemma har ju inneburit en stor förändring.

Hur ofta spelar ni yatzy? Spelar ni andra spel också eller är det yatzy som gäller?

-Yatzy, memory och lite enklare spel. Han gillar tärningar. Men han vinner sju av sju mot mig, så det måste var någon lurt.

Klicka här för att se en video när Daniel och Johan sjunger med i favoritlåtarna. 
Snart publicerar vi alla de bästa tipsen vi fick in i sociala medier - så håll utkik på vår Facebook och Instagram.

Aktuellt

 • Tack för att du vaccinerar dig

  Här samlas den senaste informationen om coronapandemin som påverkar vår verksamhet. Sedan en tid tillbaka erbjuder samtliga regioner i Sverige vaccinering mot Covid-19 till alla personer över 18 år. Särnmark uppmanar alla att vaccinera sig och ta sitt ansvar för att skydda dig själv och andra.

  Läs mer
 • Fjolårets vinnare "Gösen" ger dig sina bästa solrostips

  3 meter och 94 centimeter - så hög blev vinnarsolrosen i #särnmarkssolros2020. Bakom blommans höjd finns Bengt-Gösta "Gösen" Johansson. Men hur lyckades han få sin solros så hög och vad är hans bästa tips till dig som vill försöka slå hans rekord?

  Läs mer
 • Stärkt rätt till personlig assistans för barn föreslås i nya LSS-utredningen

  Efter drygt ett års arbete har regeringens särskilde utredare Fredrik Malmberg lämnat över LSS-utredningen till socialminister Lena Hallengren. Utredningen innehåller väl genomarbetade förslag som stärker rätten till personlig assistans.

  Läs mer
 • Delta i Neuropromenaden 8–16 maj

  Hashtagga oss på sociala medier så skänker vi 50 kr till neuroforskningen!

  Läs mer
 • Särnmark sponsrar SMDF och "Stefan Holm bygger muskler"

  I samarbete med Stefan Holm driver just nu SMDF (Insamlingsstiftelsen för muskeldystrofiforskning) projektet "Stefan bygger muskler" där man samlar in pengar till forskningen kring sjukdomen Duchennes muskeldystrofi. Särnmark ville givetvis vara med på ett hörn och bidra till detta viktiga arbete.

  Läs mer
Visa fler inlägg