Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Vinnaren i påskutmaningen korad

Assistenten Johan var först tveksam till om han skulle passa som assistent, men nu 6 månader senare kan han inte tänka sig att göra något annat: "Det är hur underbart som helst, skulle inte vilja byta ut det mot någonting alls. Att jobba med Daniel är alltid kul då vi har så mycket gemensamt". Ett intresse som Johan och Daniel delar är musik, därför blev karaoke ett perfekt tidsfördriv för dem när Daniel inte längre kunde vara ute som förut.

Vi ringde upp assistenten Johan för att prata lite kring hans (och Daniels) vinnande tips i Påsktävlingen.

Hur kom ni på det här med att sjunga ihop?

- Jag (Johan) har jobbat ca 6 månader hos Daniel. Han var med i MC-olycka och har svårt att uttrycka sig och det tog 5-6 pass innan jag förstod och kunde kommunicera ordentligt, även om han förstår allting vi säger. Jag märkte att han satt och pratade om olika låtar. Och då började jag spela upp dem för honom och han började sjunga med. Han har ett otroligt stort register och har lärt mig massor kring musik. Jag startar alltid mina pass med att spela låten "I wish I was a punrocker". Då skiner Daniel upp. Häromdagen pratade han om troll, och först förstod jag inte, men när jag fattade att han menade låten ”Jimmy Dean” med bandet Troll, så letade vi genast upp den på youtube.

Var ni ute mycket på olika aktiviteter och så före Corona?

- Ja, Daniel har ju alltid gillat fart och fläkt, och är dessutom väldigt social. Jag har ju bara jobbat hos honom sedan efter corona började, men vet att han gick på bio och konserter ofta. Han höll även på med skytte (dock var det bästa med skyttet att fika med gubbarna efteråt). Så att vara isolerad hemma har ju inneburit en stor förändring.

Hur ofta spelar ni yatzy? Spelar ni andra spel också eller är det yatzy som gäller?

-Yatzy, memory och lite enklare spel. Han gillar tärningar. Men han vinner sju av sju mot mig, så det måste var någon lurt.

Klicka här för att se en video när Daniel och Johan sjunger med i favoritlåtarna. 
Snart publicerar vi alla de bästa tipsen vi fick in i sociala medier - så håll utkik på vår Facebook och Instagram.

Aktuellt

 • Hafiz nekas ny livsnödvändig medicin

  Hafiz har den ovanliga sjukdomen SMA (spinal muskelatrofi) som gör att hans muskler gradvis förtvinar. Till slut kan en person med SMA inte andas själv. Sjukdomen borde ändå inte vara livshotande för Hafiz eftersom det finns en ny effektiv bromsmedicin. Men som ett av få länder i EU nekar Sverige läkemedlet till alla personer över 18 år – det är för dyrt för att vara värt det.

  Läs mer
 • Ny på jobbet: En skojare till Skåne

  Nu har Särnmark rekryterat Jannet Abdelli-Höglund som ny kundansvarig till kontoret i Höör. Hon kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef och rekryteringsspecialist på ett annat företag inom personlig assistans.
  Läs mer
 • Öppettider i påsk

  Nu är det hög tid att fylla godisäggen och pynta påskriset. Oavsett hur du väljer att fira så hoppas vi att du får en lugn och solig påskhelg,

  Läs mer
 • Bowlingen som blev en fullträff

  ”Då small det!”, berättar Marvin och syftar på när han startade Västra IFFF — en bowlingklubb för funktionsvarierade i Stockholm.

  Läs mer
 • De flesta åtgärder mot Covid-19 upphör den 9 februari

  Den 9 februari upphör de flesta pandemirestriktioner och många allmänna råd tas bort.
  Det gäller bland annat deltagarbegränsningar, vaccinationsbevis och karantänskrav för symptomfria hushållskontakter. Vissa råd och rekommendationer kommer dock fortfarande finnas kvar.

  Läs mer
Visa fler inlägg