Är du intresserad av att bli kund? Ring oss pĂ„010-498 99 90 eller klicka hĂ€r

👫Anhörigvecka 👪

PÄ söndag Àr det #nationellaanhörigdagen2019. Anhörig, familj, nÀrstÄende.. kÀrt barn har mÄnga namn. För mÄnga av oss Àr anhöriga de absolut viktigaste personerna i vÄra liv. För mÄnga med funktionsnedsÀttning Àr anhöriga ofta Àr extra viktiga, i vissa fall livsviktiga till och med. Utan anhöriga skulle livet inte fungera, sÀrskilt inte i tider dÀr det blir allt svÄrare att bli beviljad assistansersÀttning och ett stort ansvar lÀggs pÄ förÀldrar, partner, syskon och barn.

Under veckan och helgen arrangeras flera tillstÀllningar för att uppmÀrksamma anhöriga pÄ olika sÀtt. Vi har listat nÄgra av de saker som hÀnder runt om i landet. 

Eskilstuna
https://www.eskilstuna.se/evenemangsgui
/sok-evenemang.html


Göteborg
https://www.anhoriggbg.se/
/09/Anh%C3%B6rigdagen-6-oktober.


Malmö
https://malmo.se/
/Anhorig---stod-ti
/Anhorigdagen-2019.html

Stocholm
https://www.facebook.com/events/661953964295766/

UmeÄ
https://www.umea.se/
/anhorigdagen2019.4.7ba0d6c16cbdd461ef


Uppsala
https://vardochomsorg.uppsala.se/
/Anhorigcen
/anhorigdagen/

Örebro
https://www.orebro.se/
/
/aktiviteter-pa-anhorigcentrum.html

För mer info för dig som anhörig sÄ kan du kontakta t ex Anhörigas Riksförbund.

Aktuellt

 • Bättre överblick över din assistansekonomi med nya och enklare rapporter

  I Början av oktober sÄ lanserade vi nya och förbÀttrade ekonomiska rapporter som alla kunder hittar pÄ Mina Sidor. Vi hoppas att de nya rapporterna ska ge dig som kund en bÀttre överblick över din assistansekonomi.

  Läs mer
 • Är utredningarna rättssäkra?

  I en studie (av Ulrika JÀrkestig Berggren, Ulla Melin Emilsson och Ann-Sofie Bergman) som kom i somras granskades FörsÀkringskassans handlÀggares arbete nÀr de ska bedöma om en person har rÀtt till assistansersÀttning. Man tittade pÄ 100 nyansökningar gjorda mellan 2014 och 2017. Nedan gÄr vi kort genom studiens resultat och lyfter nÄgra av de (som studien kallar) strategier  som tas upp samt visar pÄ hur vi sett faktiska exempel pÄ detta i beslut som inkommit till oss. Vad gÀller angÄende grundlÀggande behov? Kan bedömningen angÄende t ex rakning skilja sig frÄn fall till fall?

  Läs mer
 • Idag är det dagen för ungas psykiska hälsa

  ”Min fĂ€rdtjĂ€nst drogs in. Det var som att dra undan mattan för mig och hindra mig frĂ„n att vara med mina vĂ€nner som förut. Detta bidrar sĂ„klart till psykisk ohĂ€lsa.”

  Läs mer
 • Träffa Särnmark på Min Fritid i Tyresö den 13 september

  Den 13 september finns personal frÄn SÀrnmark pÄ plats i Tyresö vid fritidsmÀssan Min Fritid.

  Läs mer
 • Resultatet av årets kundundersökning: Tack för förtroendet, tillsammans blir vi bättre

  VÄr senaste kundundersökning som genomfördes 2019 visar att SÀrnmark och vÄrt dotterbolag Brukarassistans Sverige (BAS) har vÀldigt nöjda kunder, vilket Àr mycket glÀdjande! 

  Läs mer
Visa fler inlägg