Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Erfaren tankesmedja i Almedalen föreslog nya lösningar för framtidens LSS

I samband med Almedalsveckan i Visby deltog en av Särnmarks ägare och grundare Cecilia Ekholm i en 24 timmar lång tankesmedja där framtidens personliga assistans diskuterades.

 Under ledning av initiativtagarna från ABH Utbildning och tidningen Föräldrarkraft samlades den 5 juli ett tiotal deltagare från andra assistansbolag, intressepolitiska organisationer och anhörigföreningar – alla med en lång erfarenhet av att på olika sätt arbeta med LSS och personlig assistans.

Förutom att föra upp assistansfrågan på den politiska agendan resulterade evenemanget också i ett antal genomförbara förbättringsförslag i framtidens LSS-arbete.

Gemensamt för dessa är en förhoppning om att besluten som rör LSS ska tas mot bakgrund av individens bästa och ur ett helhetsperspektiv, vardag, fritid, relationer och personliga ambitioner inkluderade. Enligt tankesmedjan krävs det att att beslutsfattare, ansvariga myndigheter och utförare samarbetar på ett tydligare sätt än tidigare, annars riskerar LSS-reformens grundtanke om individuellt självbestämmande och ökat oberoende att urholkas, menar man.

Mer om tankesmedjan och deras gemensamma förslag hittar du här.

Aktuellt

 • Nya telefontider för löneavdelningen 1 april

  Från och med 1 april har löneavdelningen nya telefontider. 

  Läs mer
 • Informationsmöten gällande kollektivavtal

  Datum och tider för våra informationsmöten gällande byte av kollektivavtal. 

  Läs mer
 • 21 mars uppmärksammar vi internationella Down Syndrom-dagen

  Idag är det den internationella Down Syndrom-dagen där vi runtom i världen firar allas lika värde och rättigheter. Vi har fortfarande en lång väg att gå för att uppnå detta mål. 

   

  Läs mer
 • Se utfrågningen av socialministern på LSS-konferensen

  LSS-utredningen är presenterad och Sverige har fått en ny regering. Vad händer nu?

  Läs mer
 • ​Riksdagsseminarium 13 mars

  Tips! I morgon kl 12-14 livesänds detta seminarium på Studieförbundet Vuxenskolan:s Facebooksida. Seminariet arrangeras av Bengt Eliasson (L) och Per Lodenius (C) i samarbete med Svenska Downföreningen och Studieförbundet Vuxenskolan. Flertalet talare är inbjudna för att prata om hur vi skapar en säker vardag för medborgare med Downs syndrom och intellektuell funktionsnedsättning.

  Läs mer
Visa fler inlägg