Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Erfaren tankesmedja i Almedalen föreslog nya lösningar för framtidens LSS

I samband med Almedalsveckan i Visby deltog en av Särnmarks ägare och grundare Cecilia Ekholm i en 24 timmar lång tankesmedja där framtidens personliga assistans diskuterades.

 Under ledning av initiativtagarna från ABH Utbildning och tidningen Föräldrarkraft samlades den 5 juli ett tiotal deltagare från andra assistansbolag, intressepolitiska organisationer och anhörigföreningar – alla med en lång erfarenhet av att på olika sätt arbeta med LSS och personlig assistans.

Förutom att föra upp assistansfrågan på den politiska agendan resulterade evenemanget också i ett antal genomförbara förbättringsförslag i framtidens LSS-arbete.

Gemensamt för dessa är en förhoppning om att besluten som rör LSS ska tas mot bakgrund av individens bästa och ur ett helhetsperspektiv, vardag, fritid, relationer och personliga ambitioner inkluderade. Enligt tankesmedjan krävs det att att beslutsfattare, ansvariga myndigheter och utförare samarbetar på ett tydligare sätt än tidigare, annars riskerar LSS-reformens grundtanke om individuellt självbestämmande och ökat oberoende att urholkas, menar man.

Mer om tankesmedjan och deras gemensamma förslag hittar du här.

Aktuellt

 • Imorgon presenteras LSS-utredningen

  Torsdag den 10 januari presenteras LSS-utredningen klockan 15:00. Du kan följa pressträffen direkt på regeringen.se. Vi och våra jurister finns tillgängliga om du har några frågor. 

  Läs mer
 • Oro inför förslag om personlig assistans

  LSS-utredningen presenteras torsdag den 10 januari.

  "Turerna kring utredningen har varit många: byte av utredare, utkast som läckt, vallöften och – när inte mycket tid återstod – regeringens helomvändning. Krav på sparförslag togs bort i elfte timmen", skriver Svd i en bra artikel som beskriver turerna kring denna utredning. Läs hela artikeln på svd.se

  Läs mer
 • God jul & gott nytt år

  Vi på Särnmark önskar er alla en riktig god jul och gott nytt år!

  Läs mer
 • Särnmark på plats under Musikhjälpen 2018 i Lund, 10-16 december

  Nu på måndag den 10 december inleds årets upplaga av Musikhjälpen. Kom gärna förbi och säg hej till Särnmarks ambassadörer på torget, tisdag till lördag och passa samtidigt på att ge ditt bidrag till förmån för personer som världen över lever med en funktionsnedsättning.  

  Läs mer
 • Presentation av LSS-utredningen senareläggs

  Nu är det bekräftat att LSS-utredningen presenteras den 10 januari istället för den 15 december.

  Läs mer
Visa fler inlägg