Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Erfaren tankesmedja i Almedalen föreslog nya lösningar för framtidens LSS

I samband med Almedalsveckan i Visby deltog en av Särnmarks ägare och grundare Cecilia Ekholm i en 24 timmar lång tankesmedja där framtidens personliga assistans diskuterades.

 Under ledning av initiativtagarna från ABH Utbildning och tidningen Föräldrarkraft samlades den 5 juli ett tiotal deltagare från andra assistansbolag, intressepolitiska organisationer och anhörigföreningar – alla med en lång erfarenhet av att på olika sätt arbeta med LSS och personlig assistans.

Förutom att föra upp assistansfrågan på den politiska agendan resulterade evenemanget också i ett antal genomförbara förbättringsförslag i framtidens LSS-arbete.

Gemensamt för dessa är en förhoppning om att besluten som rör LSS ska tas mot bakgrund av individens bästa och ur ett helhetsperspektiv, vardag, fritid, relationer och personliga ambitioner inkluderade. Enligt tankesmedjan krävs det att att beslutsfattare, ansvariga myndigheter och utförare samarbetar på ett tydligare sätt än tidigare, annars riskerar LSS-reformens grundtanke om individuellt självbestämmande och ökat oberoende att urholkas, menar man.

Mer om tankesmedjan och deras gemensamma förslag hittar du här.

Aktuellt

 • Info kring öppettider 27-28 sep

  Torsdag den 27 september är kontoret stängt då alla medarbetare är på utbildning. Kontoret öppnar åter fredag den 28 september klockan 14:30. Vid akuta ärenden och vikarietillsättning så når du oss som vanligt dygnet runt på 08-505 920 44.

  Läs mer
 • Assistanskrisen - varför ändrar sig S först nu?

  Bengt Westerberg, en av initiativtagarna till assistansreformen och dess ständige beskyddare, går nu hårt till kritik mot S i en debattartikel i Aftonbladet.

   

  Läs mer
 • Regeringen utreder personliga assistenters arbetsförhållanden

  Regeringen ska utreda arbetsförhållandena för personliga assistenter. Syftet med utredningen är att se över hur assistenternas arbetsvillkor ser ut (både i kommunal och privat regi).

  Läs mer
 • Särnmark på Malmöfestivalen

  Träffa oss på Malmöfestivalen den 13 och 14 augusti.

  Läs mer
 • Nytt lokalkontor i Kinna den 1 augusti

  På onsdag är det dags! Då öppnar vi ett nytt lokalkontor i Kinna. Det är vårt nionde lokalkontor i ordningen. Den rutinerade Henrik Lund intar rollen som kontorschef.

  Läs mer
Visa fler inlägg