Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Särnmarks solrostävling: Vem odlar den högsta solrosen?

Under sommaren 2020 utmanar vi dig och dina personliga assistenter i en solrostävling. Högst solros den 15 september vinner ett finfint pris.

Det finns många olika teorier om hur man sår och tar hand om sin solros på bästa sätt – det här blir din utmaning att själv försöka komma fram till.

Såhär gör du för att vara med och tävla:

 1. Lägga upp en valfri bild på Facebook eller Instagram och skriv att du är med i Särnmarks solros-tävling. Du behöver även hashtagga bilden genom att skriva #särnmarkssolros2020 (och tagga gärna också Särnmark i inlägget så missar vi dig inte). Om du inte har sociala medier så skickar du ett mejl till kontakt@sarnmark.se alternativt skickar ett brev till Särn-mark, Box 1393, 171 27 Solna.
 2. För att följa dig och hur det går så får du gärna, under sommaren, lägga upp bilder som visar hur hög din solros börjar bli. Gör precis som under punkt 1 så vi ser hur det går.
 3. Den 15 september lägger du upp din sista bild och mäter då med en tumstock exakt hur hög din solros har blivit denna sommar. Juryn på Särnmark går sedan igenom alla bilder och mått och korar första, andra och tredje pris. Om fler solrosor har samma höjd lottar vi fram en vinnare.

Ps. Om du har privat konto på Instagram så kommer vi inte se dina bilder (om vi inte följer dig). Skicka därför också gärna bilder i DM eller i mejl och skriv om vi får posta dem på vår Facebooksida och Instagram eller ej.

Dessa instruktioner kommer även i brevet som vi skickat ut ihop med fröpåsarna till alla kunder.

STORT LYCKA TILL!

Aktuellt

 • Fjolårets vinnare "Gösen" ger dig sina bästa solrostips

  3 meter och 94 centimeter - så hög blev vinnarsolrosen i #särnmarkssolros2020. Bakom blommans höjd finns Bengt-Gösta "Gösen" Johansson. Men hur lyckades han få sin solros så hög och vad är hans bästa tips till dig som vill försöka slå hans rekord?

  Läs mer
 • Stärkt rätt till personlig assistans för barn föreslås i nya LSS-utredningen

  Efter drygt ett års arbete har regeringens särskilde utredare Fredrik Malmberg lämnat över LSS-utredningen till socialminister Lena Hallengren. Utredningen innehåller väl genomarbetade förslag som stärker rätten till personlig assistans.

  Läs mer
 • Nyheter om Coronapandemin: Fortsätt följa restriktionerna även om du är vaccinerad

  Särnmark följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens restriktioner för att stoppa spridningen av coronaviruset. Här samlas den senaste informationen som påverkar vår verksamhet.    

  Läs mer
 • Vinnaren i påskutmaningen korad

  Assistenten Johan var först tveksam till om han skulle passa som assistent, men nu 6 månader senare kan han inte tänka sig att göra något annat: "Det är hur underbart som helst, skulle inte vilja byta ut det mot någonting alls. Att jobba med Daniel är alltid kul då vi har så mycket gemensamt". Ett intresse som Johan och Daniel delar är musik, därför blev karaoke ett perfekt tidsfördriv för dem när Daniel inte längre kunde vara ute som förut.

  Läs mer
 • Delta i Neuropromenaden 8–16 maj

  Hashtagga oss på sociala medier så skänker vi 50 kr till neuroforskningen!

  Läs mer
Visa fler inlägg