Så går ansökan till

Funderar du på att byta assistansbolag eller ska du ansöka om personlig assistans för första gången?
Vi hjälper genom hela processen. Kontakta oss redan idag så berättar vi mer.

Vi hjälper dig att få den assistans du har rätt till
Det är ofta komplicerat att ansöka om personlig assistans. För att vara säker på att du får den assistans du har rätt till så snabbt som möjligt kan det vara klokt att ta hjälp av erfarna jurister.

Här nedan ser du en förenklad illustration om hur en ansökan går till för en person som inte har ett beslut om personlig assistans. Särnmarks jurister är experter på de lagar och regler som omgärdar LSS och personlig assistans. Du kan känna dig trygg med att vi lotsar dig genom processerna och tar hand om alla detaljer.

Våra jurister kan till exempel
• hjälpa dig med din ansökan om personlig assistans
• hjälpa dig att ansöka om utökat assistansbeslut
• företräda dig som ombud i kontakten med din kommun eller Försäkringskassan
• ge dig råd och stöd under hela ansökningsprocessen
• hjälpa dig att överklaga ett assistansbeslut till domstol
• informera dig om dina rättigheter
• hjälpa dig att tolka regelverket om personlig assistans

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst samtal.

Omprövning av ditt beslut

Ditt beslut kan komma att omprövas. En handläggare kontaktar dig då för att boka ett möte. För tillfället är Försäkringskassans omprövningar stoppade tills vidare. Om du är inbokad på ett möte får du gärna kontakta oss så kan vi närvara som stöd.

Kostnadsfri rådgivning

Har du frågor eller funderingar? Kanske du behöver hjälp med din ansökan eller stöd vid omprövning. Kontakta då någon av våra jurister. De har flera års erfarenhet av att arbeta med LSS och personlig assistans.

Om Särnmark

Det här är vi

Särnmark är ett assistansbolag som startades redan 1992, två år innan LSS trädde i kraft. Under åren som gått har vi lärt oss hur rätt och riktig personlig assistans ska bedrivas. Så att du ska kunna lägga din energi på sådant du gillar att göra. Vare sig det är tid för familj och vänner, jobb eller dans. Efter mer än 30 år har vi medarbetare runt om i Sverige. Och vi ägs fortfarande av våra grundare, Micke och Cecilia, som båda två har egen erfarenhet av personlig assistans.

Särnmarks grundare Micke och Cecilia.