Så går ansökan till

Det är du eller din gode man som kan ansöka om personlig assistans. Om ansökan gäller ett barn, ska vårdnadshavarna skriva under.

För att ansöka om personlig assistans får du gärna vända dig till våra jurister. De kan hjälpa dig med att skriva en ansökan och tar därefter kontakt med din kommun eller Försäkringskassan. Handläggaren tar efter ansökan kontakt med dig för att boka ett möte. På mötet går ni tillsammans igenom ditt behov av personlig assistans. Om du vill, kan du ta med dig en stödperson till exempel någon av våra jurister.

Efter mötet tar kommunen eller Försäkringskassan beslut om din eventuella rätt till assistans. Om din ansökan beviljas, kan vi utföra din personliga assistans.

Omprövning av ditt beslut

Ditt beslut kan komma att omprövas. En handläggare kontaktar dig då för att boka ett möte. För tillfället är Försäkringskassans omprövningar stoppade tills vidare. Om du är inbokad på ett möte får du gärna kontakta oss så kan vi närvara som stöd.

Kostnadsfri rådgivning

Har du frågor eller funderingar? Kanske du behöver hjälp med din ansökan eller stöd vid omprövning. Kontakta då någon av våra jurister. De har flera års erfarenhet av att arbeta med LSS och personlig assistans.

Vad kan jag hjälpa till med?

Jag heter Lars och arbetar som informatör på Särnmark. Jag svarar gärna på dina frågor om personlig assistans. Skulle jag inte sitta vid datorn just nu, återkommer jag eller en av min kollegor snart till dig.

Bli kund

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort. Du kan också ringa oss direkt på 010-498 99 90 eller maila till kontakt@sarnmark.se.

Tack!


Vi har tagit emot ditt meddelande och svarar så snart vi kan.
Någonting gick fel när formuläret skickades. Testa igen eller maila till kontakt@sarnmark.se