Vårt kvalitetsarbete

En stark drivkraft för oss som arbetar på Särnmark är att våra kunder så långt det är möjligt själva ska styra över sina egna liv. För att lyckas med det behöver den personliga assistansen hålla hög kvalitet.

Kan man mäta kvalitet inom personlig assistans? Även om det saknas nationella principer för hur kvalitet ska mätas så är det vår absoluta övertygelse att det både går och är avgörande för kunna utveckla och höja verksamhetens kvalitet. Det första steget handlar om att säkerställa att vi uppfyller de lagar och krav som finns på området. Det gör vi bland annat genom att regelbundet utföra egenkontroller i hela verksamheten vilket säkrar att de processer och rutiner som finns samlade i vårt kvalitetsledningssystem uppfyller kraven, är effektiva och användarvänliga.

Resultatet av egenkontrollerna följs också upp i en kvalitetsberättelse som också beskriver hur vi arbetar med förbättringar. Särnmark Assistans har även en skyldighet att presentera en hållbarhetsrapport där vi beskriver hur vi vill bidra till ett hållbart samhälle. Vi arbetar aktivt med avvikelser för att ständigt förbättra verksamheten. Kvalitet handlar också om att hålla vad man lovar. Därför gör vi regelbundet undersökningar med både kunder och medarbetare kring hur vi uppfyller deras förväntningar. Särnmark har genom Vårdföretagarna valt att kvalitetsdeklarera sin verksamhet. Det innebär att vi öppet redovisar vårt kvalitetsarbete och resultat för allmänheten och våra intressenter. Vi tror att vårt långsiktiga fokus på kvalitet och hållbarhet gör det lättare för kunder och medarbetare att välja assistansanordnare eller arbetsgivare.

Läs mer om kvalitetsdeklarationen och hållbarhetsrapporten nedan. Redovisningarna utförs efter utgånget kalenderår.

Bild på Lars som jobbar som informatör

Vad kan jag hjälpa till med?

Jag heter Anders och arbetar som informatör på Särnmark. Jag svarar gärna på dina frågor om personlig assistans. Skulle jag inte sitta vid datorn just nu, återkommer jag eller en av min kollegor snart till dig.

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort. Du kan också ringa oss direkt på 010-498 99 90 eller maila till kontakt@sarnmark.se.

Tack!


Vi har tagit emot ditt meddelande och svarar så snart vi kan.
Någonting gick fel när formuläret skickades. Testa igen eller maila till kontakt@sarnmark.se