Våra värderingar

För oss är våra värderingar inte bara några fina ord. De har bidragit till att personer med funktionsnedsättning i Sverige kan få personlig assistans (vi är Sveriges första assistansbolag) – och de är anledningen till att vi fortsätter kämpa för att personer med funktionsnedsättning ska ha möjligheten att leva livet på lika villkor som alla andra. Här nedan kan du se en film om det. Scrollar du en bit till hittar du ”text-versionen”.

En film om varför vi finns

Några ord om varför vi finns

En person som lever med någon form av funktionsnedsättning ska ha samma rättighet att delta och aktivt vara en del av samhället som andra samhällsmedborgare. Det är en av våra mänskliga rättigheter här i Sverige. Det kan låta som en självklarhet, men verkligheten är en helt annan.

Vår personliga assistans ska ge personer med funktionsnedsättning stöd och möjlighet att leva ett så fritt och aktivt liv som de själva vill. Oavsett om du, ditt barn, din partner, din förälder eller din vän föds med en funktionsnedsättning, eller förvärvar en funktionsnedsättning under livets gång, ska livet fortfarande vara värt att leva — inte bara överleva.

Alla vi som jobbar på Särnmark har tillsammans stor förståelse, insikt och erfarenhet av just dessa livssituationer. Efter mer än trettio år ägs vi fortfarande av samma entreprenörer som skapade Särnmark 1992 — Mikael Särnmark och Cecilia Ekholm — som båda två har egna erfarenheter av personlig assistans. Mikael har det genom sin förvärvade funktionsnedsättning och Cecilia som personlig assistent. 

De är pionjärer som förändrade villkoren och skapade en helt ny bransch för att de vill ge människor med funktionsnedsättning rätten att själva bestämma över sina egna liv. Tillsammans med våra kunder fortsätter vi på Särnmark att utveckla detta arbete.

För även om en del har blivit bättre, har vi väldigt mycket kvar att kämpa för ihop.

Vill du veta mer om Särnmark? 

Här kan du läsa mer om oss och personlig assistans.

Kontakta oss

Tack! Vi har mottagit ditt meddelande och svarar så snart vi kan
Någonting gick fel när formuläret skickades. Försök igen eller maila till: kontakt@sarnmark.se

Jag heter Lars och arbetar som informatör på Särnmark. Jag svarar gärna på dina frågor om personlig assistans. Skulle jag inte sitta vid datorn just nu, återkommer jag eller en av min kollegor snart till dig.