Särnmarks kundråd

Vill du, eller någon du känner, ta chansen att bli en del av expertpanel och påverka vårt arbete?

Särnmarks kundråd

Vill du, eller någon du känner, ta chansen att bli en del av expertpanel och påverka vårt arbete?

Ett ytterligare steg mot att förstå och känna kundernas behov

För att säkerställa att ni, våra kunder, känner att ni har inflytande över er personliga assistans så genomför vi bland annat en oberorende kundundersökning för att samla in och lyssna på era åsikter.Enligt vår NKI (nöjd kund index), läs mer om det här, så har vi redan väldigt nöjda kunder, men vi strävar efter att leverera den bästa möjliga assistansen vi kan och ha Sveriges nöjdaste kunder.

Därför som ett ytterligare steg att säkerställa kundnöjdheten så startar vi nu Särnmarks kundråd:

  • Kundrådet strävar efter representativ fördelning av våra kunder efter ålder, kön och etnicitet.
  • Kundrådets ska fungera som en oberoende kvalitetsgrupp som ger oss input och idéer till hur vi kan leverera den bästa möjliga assistansen utifrån våra kunders behov och önskemål.
  • Kundrådets ska fungera som en expertpanel som samlas en gång i månaden för att hålla gemensamma möten, träffa våra olika avdelningar, diskutera olika ämnen kopplade till vårt arbete och finnas tillgängliga för våra frågor.
  • Som medlem i kundrådet får du en mycket bra insyn i vår verksamhet. Du lär känna företaget, våra olika avdelningar och tjäntemän och får en chans att påverka hur vi jobbar.
  • Arvode utgår till alla medlemmar i rådet.
  • Medlemskapet gäller ett år i taget.
  • Medlemmarna utses av Särnmarks ledningsgrupp

Låter det här som något för dig eller för någon du känner? Är du intresserad av att bidra till Särnmarks fortsatta utveckling som assistansanordnare? Ansökan då via formuläret nedan.

Vid frågor vänligen kontakta Stefan Jangenheim (verksamhetschef) på

Läs mer om våra andra tjänster

Gå till kundombud

Gå till visselblåsarlinjen

Stefan Jangenheim, Särnmark Assistans

Stefan Jangenheim

Verksamhetschef
stefan.jangenheim@sarnmark.se08-505 920 11

Vi är måna om att du som kund, assistent eller anhörig ska få tycka till om oss och känna att du blir lyssnad på. Det handlar om grundläggande respekt men också om vår vilja att alltid bli bättre på det vi gör. Dina åsikter är avgörande för att vi ska kunna hålla högsta kvalitet i vår verksamhet, både på kort och lång sikt. Du får självklart vara anonym när du kontaktar oss.

Kontakta oss

Har du en fråga till oss eller synpunkter på hur vi kan bli bättre? Använd kontaktformuläret nedan så återkommer vi snart till dig. Du får självklart vara anonym.

Tack!


Vi har tagit emot ditt meddelande.
Någonting gick fel när formuläret skickades. Testa igen eller maila till kundombudt@sarnmark.se