Bowlingen som blev en fullträff

”Då small det!”, berättar Marvin och syftar på när han startade Västra IFFF – en bowlingklubb för funktionsvarierade i Stockholm.

4 mars 2022

Bowlingen som blev en fullträff

”Då small det!”, berättar Marvin och syftar på när han startade Västra IFFF — en bowlingklubb för funktionsvarierade i Stockholm.

— Det började med att personer över 19 inte längre var välkomna på några ungdomsgårdar och jag är en social kille som vill att andra ska ha roligt tillsammans med mig. Jag startade Västra IFFF för att funktionsvarierade barn, ungdomar och unga vuxna ska känna sig välkomna och kunna ha en plats att ha kul på tillsammans, säger Marvin.

Särnmark Assistans är sponsor till Västra IFFF som följer upp sin succé genom att starta ytterligare en grupp, denna gång för killar och tjejer mellan 25-45.

— Det viktigaste är gemenskapen. Bowling är dessutom en enkel sport som man inte behöver köpa dyra saker till för att kunna utöva. Min dröm är att så många som möjligt ska komma till oss och känna glädje när de lämnar bowlinghallen, berättar Marvin.

Västra IFFF tar in 16 personer i sin nya grupp som startar efter sommaren. Det kostar 840 kr per termin och 200 kr ytterligare som går till en lagkassa som ska användas för att göra något kul med ihop. Bowlingen äger rum på Bergslagsvägen 60 (under Åkeshovs simhall).

Anmälan görs senast 18/8 till mervino.ulysses@gmail.com

Följ gärna Västra IFFF på Instagram: @sthlmvifff​​

Andra aktuella händelser