Jocke Blomgren på gittar. Foto: Stina Stjernkvist.

Jocke Blomgren – från Melodifestivalen till Särnmarks schlagerkväll

Gitarristen Jocke Blomgren från Mello-aktuella Engmans Kapell gästar Särnmarks schlagerkväll den 28:e februari.

Nyligen stod han på Melodifestivalens scen tillsammans med bandet Engmans Kapell och snart fortsätter showandet med Linda Bengtzing och Magnus Carlsson. Nu gästar han Särnmarks årliga schlagerkväll i Sundbyberg, den 28 februari. Vi tog ett snack med Jocke Blomgren om den senaste tidens uppståndelse, framtidsplanerna och uppdraget som Särnmarks hustrubadur.  

Tyvärr tog er resa med låten Norrland i årets Melodifestival slut, redan efter deltävlingen i Göteborg. Hur känns det, så här med några veckors distans till det hela?

– Ja, vad ska jag säga, helhetsupplevelsen var fantastisk. Sen hade vi ju så klart tänkt stanna kvar lite längre i tävlingen, men i stort är vi jättenöjda med framträdandet.

Är det några särskilda minnen som dyker upp när du tänker tillbaka?

– Oj. Då måste jag nog säga direktsändningen, den var sagolik.

På vilket sätt?

– 9 000 supertaggande och glada personer i publiken är ju i sig helt fantastisk, men jag tror också att vetskapen om att så många människor ute i landet tittar via tv:n, just under de tre minuterna, bidrar till den extra laddningen.  

Har du varit med om något liknade tidigare?

– Nej, inte riktigt. Även om jag har framträtt inför en större publik förut, tillsammans med bland andra Lill-Babs, Tommy Nilsson och Jan Johansen, så går spänningen i Melodifestivalen inte riktigt att jämföra med det.

Engmans Kapell har ju en stor följarskara i Norrland sedan tidigare. Vad händer framöver, har ni planer på att erövra resten av landet också?

– Lite så, kanske. Nej, men det är många som har hört av sig efter Melodifestivalen och nu är det bland annat klart att vi ska spela på Södra teatern i Stockholm, Kackelstugan på Öland, Hudikkalaset och Gasklockorna i Gävle under året. Vid sidan av det kommer jag att spela vidare med Linda Bengtzing och Magnus Carlsson i showen ”En jäkla massa schlager”.

Men först av allt gör du ett stopp hos oss på Särnmarks schlagerkväll den 28:e februari. Hur kommer det sig?

–  Ja, det blir tredje gången för mig, vilket känns jättekul. Jag har fått möjligheten tack vare Lars Edqvist (informatör på Särnmark), som jag känner sedan tidigare.  

Ja, du har ju blivit lite av Särnmarks hustrubadur efter att ha spelat både på våra schlagerkvällar och några julfester. Kan du avslöja vad du kommer att bjuda oss på den här gången?

– Jag tänkte så klart försöka spela vårt mellobidrag Norrland. Sen utlovar jag givetvis en massa schlagerlåtar och allsång, blandat med humor och mycket skratt.

Det låter som något man inte får missa. Avslutningsvis, vilka förväntningar har du själv på schlagerkvällen?

– Åh, jag förväntar mig som vanligt att stämningen är på topp. Alla brukar vara så glada på Särnmarks tillställningar, så jag räknar med många skratt och annat skoj – en sjudundrandets fest, helt enkelt.

Förutom musikalisk underhållning av Jocke bjuder schlagerkvällen på lättare förtäring, karaoke och melloquiz med finalbiljetter i potten. Missa inte detta!

Allt om evenemanget och hur du anmäler dig, din assistent och kanske en kompis som vill följa med hittar du på Särnmark.se/aktiviteter. Boka din plats senast den 25 februari. Mer information om Jockes kommande framträdanden hittar du här och här.

Andra aktuella händelser