Personlig assistans Gävle

Särnmark är ett assistansbolag i Gävle. Vi startade för över trettio år sedan, två år innan LSS-lagen trädde i kraft. Det gör oss till Sveriges första assistansbolag. Vi ägs fortfarande av våra grundare Mikael och Cecilia och vi drivs av samma anledning som fick dem att bli pionjärer inom personlig assistans: Personer med funktionsnedsättning ska ha samma möjligheter som alla andra att leva det liv man själv vill leva. Funderar du på att byta assistansbolag, ansöka om personlig assistans eller har du frågor om något helt annat, tveka inte att höra av dig.

Lars har brunt hår och svart skjorta och sitter på en bänk i solen.

Vad kan jag hjälpa till med?

Jag heter Lars och arbetar som Informatör på Särnmark. Jag svarar gärna på dina frågor om personlig assistans. Skulle jag inte sitta vid datorn just nu, återkommer jag eller en av min kollegor snart till dig.

Har du frågor om personlig assistans?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort. Du kan också ringa oss direkt på 010-498 99 90 eller maila till kontakt@sarnmark.se.

Söker du jobb hos oss? Besök gärna sidan för våra Lediga tjänster.

Tack!


Vi har tagit emot ditt meddelande och svarar så snart vi kan.
Någonting gick fel när formuläret skickades. Testa igen eller maila till kontakt@sarnmark.se

Kontaktpersoner

Camilla Reinebrandt, Särnmark Assistans

Camilla Reinebrandt

Regionchef
camilla.reinebrandt@sarnmark.se018-265 09 67
Brittis Sundberg, Särnmark Assistans

Brittis Sundberg

Kundansvarig
brittis.sundberg@sarnmark.se026-222 05 93
Theresé Hiller, Särnmark Assistans

Theresé Hiller

Kundansvarig
therese.hiller@sarnmark.se026-222 05 92

Här ligger vårt kontor

Läs våra kundberättelser

Vår personliga assistans

Kunderna berättar

Inspireras, förundras, förargas. Här samlar vi historier från några av de tusentals människor som tack vare sin personliga assistans skapat det liv de vill leva. Och låtit oss vara med på vägen.

Hafiz nekas ny livsnödvändig medicin
Matematikern som blev konstnär

Personlig assistans  i Gävle


Tack vare vår långa erfarenhet inom personlig assistans, förstår vi betydelsen av att ha kontroll över sitt eget liv och att känna sig trygg i vardagen. Det är grunden för en meningsfull tillvaro.

Det är viktigt för oss att vi har en relation med våra kunder som kännetecknas av  öppenhet och förtroende, mellan dig, din personliga kontaktperson (kundansvarig) och dina assistenter. Detta bidrar till välmående och trivsel för alla inblandade och är avgörande för om du ska känna att du hittat rätt assistansbolag, eller söker vidare. Att vi har lyckats skapa detta många gånger syns tydligt i den genomsnittliga tiden våra kunder stannar hos oss: 5 år, vilket överstiger branschens genomsnitt i Sverige.

Som ditt assistansbolag i Gävle, strävar vi efter att vara mer än en tjänsteleverantör. Vi vill understryka att vi vill vara en stöttepelare för både dig och dina anhöriga. Därför arrangerar vi alltifrån utbildningar inom personlig assistans, föreläsningar om anhörigfrågor eller hur det är att leva med en funktionsvariation. Men också sociala aktiviteter som spelkvällar och trevliga fikastunder.

Efter mer än 30 år inom personlig assistans känner vi till de utmaningar som det  innebär och vi strävar efter att kontinuerligt förbättra våra tjänster för att möta dessa utmaningar. Vi engagerar oss också i politiskt arbete för att förbättra villkoren för människor med funktionsvariationer. Vårt slutmål är att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter att bestämma över sina liv, en vision Sverige ännu inte helt uppnått i praktiken.

Vårt yttersta mål är att bli det assistansföretag i Gävle som har de mest nöjda kunderna, tack vare vår erfarenhet, dedikerade personal och vårt grundläggande uppdrag: Att alltid prioritera hög kvalitet i den personliga assistansen som Särnmarks viktigaste mål.

Kontakta oss för att utforska hur vi kan anpassa vår personliga assistans i Gävle efter dina specifika behov.

Personlig assistans i Gävle - Vad du kan förvänta dig

Personlig assistans anpassad efter dig

Vi skräddarsyr personlig assistans baserad på dina individuella behov och preferenser. Vi ser fram emot att få lära känna dig bättre. Ett hembesök är en självklarhet men såklart kan vi ta ett första möte över telefon eller Teams. 

Juridisk rådgivning inom personlig assistans

Vårt team av juridiska experter är specialiserade på lagar relaterade till personlig assistans. Om du behöver hjälp med ansökningsprocessen eller har frågor om rätt till ytterligare assistans, står vi redo att bistå kostnadsfritt.

Full transparens

Vi erbjuder insyn i din assistans-ekonomi genom att publicera ekonomiska rapporter varje månad, tillgängliga för dig efter inloggning. Vi är dessutom tillgängliga för frågor om hur dina medel används.

Erfaren och välutbildad assistanspersonal

De som inte har lång erfarenhet, utbildar vi såklart för att kunna erbjuda bästa möjliga service till dig. Utbildningen omfattar inte bara hur assistans ska utföras i praktiken utan även relevant lagstiftning, för att säkerställa kvaliteten på den hjälp du får.

Din åsikt formar vår framtid

Genom regelbundna oberoende kundundersökningar får du möjlighet att påverka vår verksamhet. Din feedback är avgörande för vår kontinuerliga utveckling och förbättring. Vill du engagera dig ännu mer finns möjlighet att vara med i Särnmarks kundråd. Till dem hör vi av oss löpande när vi behöver fler kundperspektiv på de utmaningar vi står inför som assistansbolag.

Varför Särnmark finns

Som pionjärer inom personlig assistans i Sverige har Särnmark varit aktiva i över 30 år. Vi startades av Mikael Särnmark och Cecilia Ekholm, som båda har personlig erfarenhet av assistans. Deras drivkraft var att skapa bättre livskvalitet för Mikael och andra i liknande situationer, i en tid när personlig assistans knappt fanns. Det var såklart utmanande att få politikerna att förstå att varken hemtjänst eller institutioner är lösningen för alla som vill och ska ha rätten att vara samhällsmedborgare på lika villkor som alla andra. Denna ambition är fortfarande hjärtat i vår verksamhet.