Marika Philipson, VD på Särnmark

Marika Philipson lämnar sin tjänst som VD på Särnmark

Marika Philipson lämnar sin tjänst som VD på Särnmark

Efter tio år som VD på Särnmark-koncernen har Marika Philipson valt att avsluta sin anställning för att gå vidare till andra utmaningar. Marika lämnar sin tjänst på Särnmark efter sommaren.

– Jag har haft tio fantastiska år på Särnmark och det har varit otroligt roligt och givande att få arbeta med att både förvalta och vidareutveckla den vision och den värdegrund som ligger till grund för Särnmark, säger Marika Philipson. Som Sveriges första assistansbolag har Särnmark bidragit till att personlig assistans överhuvudtaget existerar, och det vet vi är helt avgörande för att många personer med funktionsnedsättning ska kunna leva livet på lika villkor som andra samhällsmedborgare. Det har med andra ord inte varit ett enkelt beslut att lämna och jag kommer att sakna alla fantastiska medarbetare och kunder. Mitt nästa jobb kommer vara som VD för föreningen Blomsterfonden. De arbetar för att erbjuda äldre trygga hem och förbättrad livskvalitet.

– Vi är mycket glada över det fina arbete som Marika har gjort på Särnmark och vi önskar henne lycka till nu när hon efter ett decennium inom personlig assistans väljer att gå vidare. Marika har tillsammans med ledningsgruppen utvecklat bolaget till en välfungerande verksamhet, vilket ger Särnmark en bra grund för fortsatta satsningar framåt”, säger Inga-Kari Fryklund, styrelseordförande på Särnmark.

Rekryteringsprocessen för att söka en efterträdare har påbörjats. Målsättningen är att en ny VD finns på plats efter sommaren, när Marika slutar.

För mer information kontakta:

Inga-Kari Fryklund, styrelseordförande, inga-kari@fryklundab.se, tel: 0706–711053

Marika Philipson, VD, marika.philipson@sarnmark.se, tel: 08-505 920 00

Andra aktuella händelser