Personlig assistans Göteborg

Särnmark är ett assistansbolag i Göteborg, beläget mitt i Nordstan.

Tillsammans har vi på Särnmark många års erfarenhet av personlig assistans, flest rentav eftersom Särnmark är Sveriges första assistansbolag. Efter mer än 30 år har vi fortfarande samma ägare och vi drivs av det som fick vår grundare Mikael att starta Särnmark.

Han själv, och andra med funktionsnedsättning, ska precis som alla andra ha rätten att kunna leva det liv man själv vill. Därför är det särskilt viktigt för oss att vår personliga assistans ska hålla hög kvalitet. Ett bevis på det är att stora vinster aldrig varit vårt uppdrag. Istället ska så mycket som möjligt alltid återinvesteras i verksamheten.

Sedan ett helt gäng år har vi haft verksamhet i Västra Götaland och många nöjda assistansanvändare i Göteborg. Välkommen att höra av dig om du funderar på att byta assistansbolag i Göteborg, ansöka om personlig assistans i Göteborg eller bara vill bolla din situation.

Marja Ranefjärd har brunt hår och svart tröja.

Vad kan jag hjälpa till med?

Jag heter Marja och arbetar som Informatör på Särnmark. Jag svarar gärna på dina frågor om personlig assistans. Skulle jag inte sitta vid datorn just nu, återkommer jag eller en av mina kollegor snart till dig.

Har du frågor om personlig assistans?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort. Du kan också ringa oss direkt på 010-498 99 90 eller maila till kontakt@sarnmark.se.

Söker du jobb hos oss? Besök gärna sidan för våra Lediga tjänster.

Tack!


Vi har tagit emot ditt meddelande och svarar så snart vi kan.
Någonting gick fel när formuläret skickades. Testa igen eller maila till kontakt@sarnmark.se

Kontaktpersoner

 Lisa Brixius, Särnmark Assistans

Lisa Brixius

Regionchef väst
lisa.brixius@sarnmark.se031-61 66 61
Marja Ranefjärd, Särnmark Assistans

Marja Ranefjärd

Informatör
marja.ranefjard@sarnmark.se0700-12 20 26
Patrik Havlica, Särnmark Assistans

Patrik Havlica

Informatör
patrik.havlica@sarnmark.se0320-184 41

Här ligger vårt kontor

Läs våra kundberättelser

Vår personliga assistans

Kunderna berättar

Inspireras, förundras, förargas. Här samlar vi historier från några av de tusentals människor som tack vare sin personliga assistans skapat det liv de vill leva. Och låtit oss vara med på vägen.

Hafiz nekas ny livsnödvändig medicin
Matematikern som blev konstnär

Ett assistansbolag i Göteborg med över 30 års erfarenhet

Särnmark, Sveriges första assistansbolag, grundades redan 1992. Först som ett pilotprojekt som banade vägen för LSS-reformen, vilket möjliggjorde att fler i Sverige kan få personlig assistans. Våra grundare, Mikael Särnmark och Cecilia Ekholm har både två egen erfarenhet av personlig assistans. Mikael tack vare sin funktionsnedsättning och Cecilia som personlig assistent. Det är denna erfarenhet och drivkraft som fortsätter att forma vårt arbete och vår strävan efter att förbättra livet för Mikael och alla andra personer med funktionsnedsättning. Det är därför som vi i Mikael och Cecilias andra fortsätter kämpar för politiska förändring.

Med vår erfarenhet inom personlig assistans vet vi också hur avgörande självbestämmande och trygghet är för att man ska kunna leva livet som man själv önskar. Att skapa en öppen och förtroendefull relation mellan dig, din kontaktperson och dina assistenter är ett grundfundament för att den personliga assistansen ska funka. Detta förhållningssätt har visat sig framgångsrikt, vilket reflekteras i att våra kunder stannar hos oss i genomsnitt 5 år - en betydande tid jämfört med snittet i branschen.

Som assistansbolag i Göteborg, strävar Särnmark även efter att vara mer än bara en leverantör av personlig assistans. Vi ser oss som en resurs för dig och dina anhöriga och anordnar därför regelbundet evenemang som föreläsningar och sociala träffar.

Vårt övergripande mål är att vara det assistansbolag i Göteborg med nöjdast kunder, tack vare vår erfarenhet, kompetenta personal och vårt engagemang för hög kvalitet i allt vi gör. Kontakta oss för att lära dig mer om hur våra tjänster kan stödja just ditt unika behov.

Särnmarks erbjudande inom personlig assistans i Göteborg:

Ett assistansbolag i Göteborg med personlig assistans skräddarsydd för dig:

Våra tjänster i Göteborg är skräddarsydda för att passa dina unika behov. Vi besöker dig gärna hemma, var du än bor i Sverige, för att bättre förstå hur vi kan stödja dig. Men det går såklart bra att ringa eller titta förbi vårt kontor om det passar dig bättre.

Juridik inom personlig assistans:

Vårt team av jurister är specialiserade på lagstiftning kring personlig assistans. De har framgångsrikt hjälp till att ansöka om personlig assistans, utrett om våra kunder har rätt till ett större beslut och överklagat i de fall våra kunder fått sin personliga assistans indragen felaktigt. Om du är eller vill bli kund hos Särnmark hjälper de dig självklart kostnadsfritt. Hör gärna av dig om du vill bolla din situation för att se hur vi kan stötta dig.

Transparens är vårt ledord:

Vi värnar om transparens i vår ekonomihantering och publicerar personliga månatliga ekonomiska rapporter. Att ge dig koll på varje krona för att visa att din assistansbidrag går till helt rätt saker är väldigt viktigt för oss. Har du frågor eller funderingar utöver det som framgår i rapporten är du som kund alltid välkommen att kontakta oss.

Jobb som personlig assistent i Göteborg:

Våra personliga assistenter i Göteborg är noggrant utvalda och utbildas alltid innan de börjar arbeta för oss. Utbildningen omfattar både praktiska och teoretiska kunskaper för att säkerställa att din assistans alltid håller högsta standard. Det skapar en trygg grund att stå på innan de lär sig vad som är viktigast just för dig. Vill man tipsa om vilka lediga jobb vi har idag kan man titta under lediga tjänster.

Personlig assistans av hög kvalitet:

Vi sträcker gärna på oss lite extra för vi vet att kvaliteten på vår personliga assistans utmärker sig. Men för att fortsätta ha nöjda kunder är det viktigt att lyssna. Det är därför som genomför regelbundna kundundersökningar, har ett kundråd som löpande ger oss värdefull feedback och en kundombudsman du alltid kan vända dig till vid behov.

Varför vi finns:

Det har aldrig varit stora vinster som drivit Särnmark. Våra grundare Mikael och Cecilia startade Särnmark eftersom situationen för personer med funktionsnedsättning var under all kritik. På den tiden var hemtjänst i stort sett den enda möjligheten till stöd, vilket omöjliggjorde att leva livet som Mikael ville och ansåg att han och andra personer med funktionsnedsättning hade rätt till. Mikael själv kände sig som en fånge i sitt eget hem. Han levde, men levde inte livet. Tack vare att Mikael och Cecilia var del av att bana vägen för LSS-reformen skapades förutsättningar som gör att läget idag är ett helt annat. Men med det sagt är vi långt från färdiga. Det finns fortfarande många orättvisor som gör att det är stor skillnad mellan att ha en funktionsnedsättning och att inte ha det.

Vill du byta assistansbolag i Göteborg?:

Att byta assistansbolag är enkelt, allt du behöver göra är att höra av dig så hjälper vi till med allt det administrativa. Hör gärna av dig till någon av våra informatörer till att börja med så att de kan svara på dina frågor om personlig assistans. Givetvis gör vi även hembesök var du än bor om du vill det.