"En bra personlig assistent är som Amal!"

I vanliga fall frågar vi våra kunder vad de tycker utmärker en bra personlig assistent. Men vad tycker egentligen Särnmarks assistenter? Vi har träffat Amal som arbetar för en kvinna med cerebral pares sedan tio år tillbaka.

Hur ska en bra personlig assistent vara?

Amal hinner inte svara på frågan vad som utmärker en bra personlig assistent förrän personen hon arbetar för bryter in: ”En bra personlig assistent är som Amal!”.

– Nu känner ju inte alla mig, så det kanske blir lite förvirrande att svara att man ska vara som jag är. Men jag blir såklart jätteglad av att höra det, säger Amal samtidigt som hon skrattar.

Teamet av assistenter Amal är en del av på Särnmark tycker hon funkar väldigt bra. Hon nämner även samarbetsvillighet som en viktig egenskap för att vara en bra assistent. Det gör det lättare att trivas och du får bättre förutsättningar att kunna göra ditt jobb

 – Även om jag är själv med den jag arbetar för så känner jag mig aldrig ensam i jobbet. Vi assistenter hörs av och hjälps åt om det behövs, fortsätter Amal.

På frågan om det finns fler specifika egenskaper än samarbetsvillighet som är viktiga att ha för att vara en bra personlig assistent funderar Amal innan hon svarar.

– En bra personlig assistent ska vara lyhörd. Den personliga assistenten ska ha ett sinne för att läsa av om, och isåfall vad, kunden behöver. 

Sist men inte minst lyfter Amal en sak till som hon tycker är väldigt viktig att bära med sig om man funderar på att söka jobb som personlig assistent.

– Du kan bli en jättebra personlig assistent för någon, men det betyder inte att du är en bra personlig assistent för alla. Som personlig assistent arbetar du väldigt nära inpå, du är med när någons liv pågår, då är såklart personkemi viktigt också.

Läs gärna mer om lediga tjänster som personlig assistent på Särnmark:

https://www.sarnmark.se/jobba-hos-oss-lediga-tjanster

Läs fler av våra kundberättelser