Jag ville undersöka rehab i varmt klimat

När jag ringer upp Bruno Källebring sitter han på Göteborgs Universitet. Han är doktor i biofysik/biokemi och har en lång karriär inom forskning och undervisning. Hösten 2022 fick han ett kunderbjudande från Särnmark som han inte kunde motstå. Nu ska vi prata om hans upplevelser av att testa rehabilitering i varmt klimat för första gången.

Bruno åkte till spanska solkusten för rehab

1974 tävlade Bruno i go-cart och var med om en allvarlig krasch. Han var bara 16 år när olyckan gjorde honom förlamad från bröstet och ner. Direkt efter fick han mycket rehabilitering och det var väldigt viktigt för honom. Ända sedan 70-talet har Bruno regelbundet åkt på rehab i Sverige, men nu ville han testa något nytt.

– Jag ville undersöka rehabilitering i varmt klimat och kombinera det med en road trip. Och så fick jag ett kunderbjudande på tio dagars rehab från SRC.

Bilen blev stående i garaget

Sagt och gjort. Hösten 2022 körde han hela vägen till spanska solkusten och SRC:s rehabanläggning.

En av anledningarna att Bruno körde ner till SRC var att han ville komma ut och se omgivningarna på fritiden. Kanske ta en titt på Gibraltar. Men bilen blev stående eftersom han fick vänner i rehabiliteringsgruppen. De umgicks på kvällarna och åkte även med SRC:s buss på utflykter.

Nästa gång blir det 3–4 veckor

Bruno är nöjd med sin vistelse på SRC som varade i tio dagar. Han tycker att det var bra upplägg och bra träning. Bassängträning passar honom inte så bra, så hans individuella program anpassades till mer träning i gymmet.  

– När jag körde hem hade jag först träningsvärk, men sedan kände jag att jag blivit starkare. Framför allt ger det en kick att komma igång igen med träningen hemma. Man kan ju bli lite lat mellan varven.

Bruno berättar att miljöombytet är viktigt för att kunna fokusera på sin rehabilitering. Solen och värmen var en skön bonus som gav honom den extra energi som krävs för att orka träna intensivt.

Jag frågar om han kan tänka sig att komma tillbaka till SRC.

– 2023 har jag fullt upp med att flytta universitetets laboratorium till nya lokaler, men året efter lutar det åt att jag åker tillbaka till SRC. Men den gången flyger jag så att jag hinner vara där tre till fyra veckor.

Läs mer om din rabatt på träningsresor

Läs mer om Scandinavian Rehab Center

Läs fler av våra kundberättelser