Thomas Glants arbetar med personlig assistans på Särnmark i SKåne

Välkommen till Särnmark: Thomas Glantz

Skånepågen Thomas Glantz har arbetat med personlig assistans under en stor del av sitt yrkesverksamma liv. Nu har han tillträtt tjänsten som Informationschef på assistansbolaget Särnmark där han hoppas kunna fortsätta göra det han gillar mest: Lösa knepiga situationer.

–     Genom åren har jag haft förmånen att hjälpa många personer i just det som jag kallar ”knepiga situationer”. Att få vara en kugge i det maskineri som kan rädda situationen betyder allt och ger mig motivation att gå till jobbet. Det kan exempelvis handla om att någon sitter fast i en icke fungerande assistans eller att man ansökt om personlig assistans på egen hand och fått avslag efter avslag, berättar Thomas.

Thomas, som kallas ”Thompa” av dem som känner honom, bor mitt ute på det vackra Söderslätt, närmare bestämt i Anderslöv. Där lever han med sin hustru Lizette, dottern Mimmi och labradoren Rocky. Efter många år inom assistansbranschen har Thomas fått en rätt klar bild över vad han tycker skiljer ett bra assistansbolag från ett dåligt.

–     Jag menar att ett bra assistansbolag finns till för kunden. Det kan låta som en självklarhet men det finns tyvärr bolag som verkar ha ägarnas vinning som sitt främsta intresse. Vid sidan av det så är personlig assistans något helt annat 2023 än det var, säg 2013. Idag handlar det inte bara om att vara lyhörd för kundens behov utan också om att ha örnkoll på exempelvis lagar och regler så att assistansen utförs korrekt. Allt detta tillsammans med individens inflytande menar jag har förutsättningar att bli en väldigt trygg och bra personlig assistans, fortsätter Thomas.

Anledningen till att Thomas börjar arbeta just på Särnmark är flera, men det Thomas särskilt understryker är att han efter många år inom assistansen vill summera allt han lärt sig och bidra på ett assistansbolag han alltid sett på som seriösa och med hjärtat på rätt ställe.

–     Det är klart att det känns fint att arbeta på ett assistansbolag som varit del i att personlig assistans överhuvudtaget existerar. Nu satsar vi extra mycket på Skåne där Särnmark inte haft så mycket verksamhet tidigare och det tycker jag är både viktigt och kul. Att vi är ett glatt och väldigt erfaret gäng skåningar på kontoret i Malmö gör det inte mindre roligt att gå till jobbet, säger Thomas.

Men trots att Thomas brinner för personlig assistans och är glad över att börja på Särnmark finns det en nöd som inte har någon lag. Nu behöver hunden Rocky rastas och vår pratstund är över för den här gången.

–     Rocky är min radarpartner. Att få gå på många och långa promenader på den skånska prärien ihop är guldkant på tillvaron för mig. Men jag har telefonen med mig, så om det uppstår en knepig situation är det bara att slå en signal.

 

Har du frågor om personlig assistans och bor i Skåne? Då är det bara att ringa eller mejla Thomas på thomas.glantz@sarnmark.se, eller 0707109003

Andra aktuella händelser