Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Att använda juridik i kampen för LSS

Lars Lööw uppmanar att använda juridiken som ett redskap för att bevaka positioner och förflytta prioriteringar i samhället. Något som vi behöver göra under rådande förhållanden för människor med funktionsnedsättning i samhället.  

"- Kommuner och Försäkringskassan har fått övertaget och påverkat utvecklingen mer än de som företräder individerna. En konsekvens är att personkretsen i LSS har urholkats – och allt färre får det stöd som de har rätt till. Kommunerna har inte ett rättighetstänkande utan låter andra intressen väga tyngre än individens rättigheter. Därmed tolkar de lagstiftningen fel."

Läs hela artikeln om Lars Lööw på hemsidan "Lagen som verktyg - för ett samhälle utan diskriminering pga funktionsnedsättning"

Kom ihåg att vi på Särnmark har jurister som kan företräda dig vid behov. Kontaktinformation till Lisa, Johanna och Paulina finner du här

 

Bild på Lars Lööw lånad från samma hemsida som artikeln länkar till. 

Aktuellt

 • Assistanskrisen - varför ändrar sig S först nu?

  Bengt Westerberg, en av initiativtagarna till assistansreformen och dess ständige beskyddare, går nu hårt till kritik mot S i en debattartikel i Aftonbladet.

   

  Läs mer
 • Regeringen utreder personliga assistenters arbetsförhållanden

  Regeringen ska utreda arbetsförhållandena för personliga assistenter. Syftet med utredningen är att se över hur assistenternas arbetsvillkor ser ut (både i kommunal och privat regi).

  Läs mer
 • Särnmark på Malmöfestivalen

  Träffa oss på Malmöfestivalen den 13 och 14 augusti.

  Läs mer
 • Nytt lokalkontor i Kinna den 1 augusti

  På onsdag är det dags! Då öppnar vi ett nytt lokalkontor i Kinna. Det är vårt nionde lokalkontor i ordningen. Den rutinerade Henrik Lund intar rollen som kontorschef.

  Läs mer
 • Erfaren tankesmedja i Almedalen föreslog nya lösningar för framtidens LSS

  I samband med Almedalsveckan i Visby deltog en av Särnmarks ägare och grundare Cecilia Ekholm i en 24 timmar lång tankesmedja där framtidens personliga assistans diskuterades.

  Läs mer
Visa fler inlägg