Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Särnmarks klädkampanj uppmärksammad i Nyhetsmorgon

För en tid sedan var vår kund och kollega Alexander Nordin med på Nyhetsmorgon för att berätta om "Festkläder för funktionsnedsatta" som är ett initiativ Särnmark tagit fram i samarbete med klädkedjan Myrorna.

Anledningen till att Särnmark gör detta är för att det knappt finns funktionsanpassade festkläder att få tag på. Om du har en funktionsnedsättning och har behov av kläder som är särskilt anpassade borde du ha samma möjlighet som alla andra att kunna klä upp dig, om det så är för barnbarnets bröllop, AW:n med kollegorna eller en fest med vännerna.

Bara i Sverige finns det cirka 150 000 personer som använder rullstol eller permobil, då är det ofta viktigt med funktionsanpassningar av kläder. Det är som att alla boende i Sveriges femte största kommun inte ens har möjlighet att köpa finkläder för alla de tillfällen i livet när man vill — och ibland till och med behöver — klä upp sig.

Vi kommer inte på egen hand kunna producera så mycket funktionsanpassade kläder att vi kan lösa problemet för alla. Men vi tycker att det är en orättvisa som är mycket viktig att belysa och bidra till att förändra.

Nyfiken?

Se inslaget från Nyhetsmorgon här

Läs mer om kampanjen på Funkfestkläder.se

Högerklicka på länkarna för att öppna de i en ny flik.

Aktuellt

 • Hafiz nekas ny livsnödvändig medicin

  Hafiz har den ovanliga sjukdomen SMA (spinal muskelatrofi) som gör att hans muskler gradvis förtvinar. Till slut kan en person med SMA inte andas själv. Sjukdomen borde ändå inte vara livshotande för Hafiz eftersom det finns en ny effektiv bromsmedicin. Men som ett av få länder i EU nekar Sverige läkemedlet till alla personer över 18 år – det är för dyrt för att vara värt det.

  Läs mer
 • Ny på jobbet: En skojare till Skåne

  Nu har Särnmark rekryterat Jannet Abdelli-Höglund som ny kundansvarig till kontoret i Höör. Hon kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef och rekryteringsspecialist på ett annat företag inom personlig assistans.
  Läs mer
 • Öppettider i påsk

  Nu är det hög tid att fylla godisäggen och pynta påskriset. Oavsett hur du väljer att fira så hoppas vi att du får en lugn och solig påskhelg,

  Läs mer
 • Bowlingen som blev en fullträff

  ”Då small det!”, berättar Marvin och syftar på när han startade Västra IFFF — en bowlingklubb för funktionsvarierade i Stockholm.

  Läs mer
 • De flesta åtgärder mot Covid-19 upphör den 9 februari

  Den 9 februari upphör de flesta pandemirestriktioner och många allmänna råd tas bort.
  Det gäller bland annat deltagarbegränsningar, vaccinationsbevis och karantänskrav för symptomfria hushållskontakter. Vissa råd och rekommendationer kommer dock fortfarande finnas kvar.

  Läs mer
Visa fler inlägg