Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Nyheter om Coronapandemin: Munskydd ska användas av personliga assistenter

Särnmark följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens restriktioner för att att stoppa spridningen av coronaviruset. Här samlas den senaste informationen som påverkar vår verksamhet.    

26 februari 2021: Munskydd ska användas av personliga assistenter

Eftersom antalet fall av covid-19 fortsätter att öka, gäller nya restriktioner för vissa regioner fr.o.m. den 23 februari 2021 och tills vidare.

De som reser i kollektivtrafiken ska använda munskydd hela dygnet, inte bara under rusningstid. Man rekommenderas också ha munskydd på sig på arbetsplatser och i offentliga miljöer (exempelvis affärer, apotek och köpcentrum) där man inte kan hålla det rekommenderade avståndet på två meter till andra personer.

Särnmark har därför beslutat att munskydd ska användas av personliga assistenter på arbetsplatsen under hela passet. Undantag kan göras om kunden har jour- eller väntetid, eller vilar i ett annat rum under en längre tid.

Särnmark kommer att distribuera munskydd till samtliga kunder i modellerna Trygg, Aktiv och BAS Total. Kundansvarig informerar kunden och dennes assistentgrupp om hur munskydden ska användas.

Särnmark har valt att centralt skicka ut 200 stycken munskydd till alla våra kunder (Gäller ej Egna arbetsgivare). Detta är naturligt något som kommer behöva kompletteras, men leveransen ska vara tillräcklig för att täcka det direkta behovet för dina assistenter.

Munskydd levereras fr.o.m. fredagen den 26 februari hem till våra kunder (Gäller ej Egna arbetsgivare)  av speditionsföretaget DHL, bli därför inte förvånad om du som kund blir uppringd eller får ett mail från DHL eller ett bekräftelsemail om att en beställning är på väg från Hygienshoppen (Ctrl-klicka och länken öppnas i en separat flik). Särnmark står för kostnaden.

Egna arbetsgivare beställer och bekostar själva munskydd till sina assistenter samt instruerar assistenterna i hur dessa ska användas. Vi rekommenderar Egna arbetsgivare att beställa hygienprodukter från Hygienshoppen (Ctrl-klicka och länken öppnas i en separat flik).

Ta hand om varandra

Följ rekommendationerna, håll avstånd och tvätta händerna noga. Det gäller även dig som redan är vaccinerad. Du kan ändå bära på smittan och sprida den vidare. Läs mer om detta på Folkhälsomyndighetens webbplats. (Ctrl-klicka HÄR​ och länken öppnas i en separat flik)   

Guider

* Så använder du munskydd på rätt sätt (Ctrl-klicka HÄR och länken öppnas i en separat flik)
* Hygienrutiner under Coronapandemin (Ctrl-klicka HÄR​ och länken öppnas i en separat flik)

På webbplatsen Krisinformation.se finns en sammanställning av de särskilda rekommendationer som gäller regionalt. Informationen som du hittar HÄR uppdateras kontinuerligt (Ctrl-klicka och sidan öppnas i en separat flik).


27 januari 2021: Vaccination för kunder och personliga assistenter mot Covid-19
Det är regionerna i Sverige som ansvarar för att erbjuda och genomföra vaccinering mot Covid-19.  

Information till våra kunder:
Gällande vaccinering för dig som som har personlig assistans är det din region som ansvarar för att upplysa dig om när, var och hur du har möjlighet att vaccinera dig. Kontakta din region eller vårdcentral för vidare information om vad som gäller där du bor.

Information till personliga assistenter:
Logga in på Tempus och läs viktig information om vaccination mot Covid-19 och hur du bokar tid för vaccinering i den kommun där du arbetar.

OBS! I vissa regioner krävs det att du visar upp ett intyg från Särnmark när du vaccinerar dig. Intyget visar att du är anställd hos oss. Det kommer skickas till dig per e-post så snart Särnmark fått information om detta krävs i den aktuella regionen/kommunen där du arbetar. Du kan välja att skriva ut intyget eller visa upp det digitalt i din mobil eller surfplatta vid vaccinationstillfället.

Vid övriga frågor om intyg, kontakta din kundansvarig.

Tänk på att: 

 • Att vaccinera sig är alltid frivilligt
 • Särnmark rekommenderar alla personliga assistenter att vaccinera sig mot Covid-19, men assistenten har rätt att avstå. Om assistenten tackar nej till detta förturs-erbjudande om vaccinering, så kan hen inte få förtur igen, utan måste vänta på sin tur, i den ordinarie tidsplanen som regionerna tar fram.  
 • Assistenter som INTE har tillgång till Bank-ID kan inte boka tid för vaccination, kontakta i detta fall din kundansvarig. Hur rutinen för detta ser ut varierar mellan regionerna/kommunerna. Vi kommer att kontakta dig så fort vi fått information om vad som gäller i aktuell region/kommun. Håll utkik i din e-post för vidare information framöver!
 • Assistenter uppmanas att se till att boka tid för vaccinering så snart som möjligt!

Sveriges Televisions sammanställning av regionernas vaccinationsplanering 

Läs mer på SVT.se (Högerklicka för att öppna länken i ett nytt fönster)

Generell myndighetsinformation

Information från Folkhälsomyndigheten (Högerklicka för att öppna länkarna i ett nytt fönster):
Till dig som vaccinerar dig mot covid-19  (Svenska)
Till dig som vaccinerar dig mot covid-19  (Andra språk)

Aktuellt

 • Särnmark startar upp ett kundråd

  Särnmark kommer under 2021 etablera ett kundråd. Vår ambition är att rådet kommer ge oss en mer direkt återkoppling på hur vi kan bli bättre i vårt erbjudande till dig som kund och hur vi kan utveckla oss som assistansanordnare.

  Läs mer
 • God Jul och Gott Nytt År!

  Vi på Särnmark vill önska alla kunder, assistenter, anhöriga och alla andra en riktig god jul och ett gott nytt år!

  Läs mer
 • Trevlig Lucia!

  Idag vill vi önska alla trevlig Lucia och glad tredje advent! Även om det är lite annorlunda i år så kan vi ju som tur är fortfarande dricka glögg, äta pepparkakor, lyssna på julmusik, klä granen och se på Luciamorgon på tv.

  Läs mer
 • Välkommen Åsa!

  Idag säger vi välkommen till Åsa Häkänen-Wisjö som numera jobbar som kundansvarig på vårt Linköpingskontor.

  Läs mer
 • Öppettider för vissa funktioner 25 nov

  Den 25 november är vår löneavdelning, ekonomiavdelning och IT-avdelning oanträffbara på grund av utbildning. De är åter den 26 november. 

  Läs mer
Visa fler inlägg