Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Nyheter om Coronapandemin: Skiftande rutiner i landet vid bokning av vaccination

Särnmark följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens restriktioner för att att stoppa spridningen av coronaviruset. Här samlas den senaste informationen som påverkar vår verksamhet.    

5 maj 2021: Skiftande rutiner i landet vid bokning av vaccination, håll dig uppdaterad på vad som gäller hos dig.

Som vi tidigare informerat om så är det Sveriges regioner som ansvarar för att informera om vaccinationen mot Covid-19. Folkhälsomyndigheten har tagit fram en nationell prioriteringsordning för olika persongrupper som regionerna har att utgå ifrån. Vissa har valt att följa den, andra har vaccinerat i en annan ordning.

Du kan hitta information om planeringen i din region på 1177.se (högerklicka på länken för att öppna den i en ny flik). När, var och hur vaccineringen sker och hur denna information sprids är olika mellan regioner, och ibland även mellan kommuner i samma region.

I vissa fall får Särnmark information av regionen eller kommunen för att sprida den vidare till kunder och personliga assistenter, ibland sker det utan vår inblandning.

Din kundansvarig informerar alltid dig som kund eller assistent så fort vi får reda på något som gäller din region eller hemkommun, men det är alltså inte säkert att Särnmark får denna information. Om du inte har fått veta när du blir vaccinerad är det därför bra att du själv tar kontakt med din region eller vårdcentral.

I samband med tidsbokningen bör du även kontrollera om du behöver ett intyg med dig som bevisar att du är kund eller anställd hos Särnmark, vi ser i sådana fall till att du får ett sådant.

Personliga assistenter som arbetar inom Stockholms Stad och Region Stockholm kan läsa mer om personalvaccineringen HÄR (högerklicka på länken för att öppna den i en ny flik).

Håll dig uppdaterad via vår webb och inloggningssidor för att ta del av de senaste riktlinjerna för dig som kund, assistent och anhörig.

Kontakta din kundansvarig om du inte hittar svar på din fråga.

Ta hand om varandra

Följ rekommendationerna, håll avstånd och tvätta händerna noga. Det gäller även dig som redan är vaccinerad. Du kan ändå bära på smittan och sprida den vidare. Läs mer om detta på Folkhälsomyndighetens webbplats. (Ctrl-klicka HÄR​ och länken öppnas i en separat flik)   

Guider

* Så använder du munskydd på rätt sätt (Ctrl-klicka HÄR och länken öppnas i en separat flik)
* Hygienrutiner under Coronapandemin (Ctrl-klicka HÄR​ och länken öppnas i en separat flik)

På webbplatsen Krisinformation.se finns en sammanställning av de särskilda rekommendationer som gäller regionalt. Informationen som du hittar HÄR uppdateras kontinuerligt (Ctrl-klicka och sidan öppnas i en separat flik).

Tänk på att: 

 • Att vaccinera sig är alltid frivilligt
 • Särnmark rekommenderar alla personliga assistenter att vaccinera sig mot Covid-19, men assistenten har rätt att avstå. Om assistenten tackar nej till detta förturs-erbjudande om vaccinering, så kan hen inte få förtur igen, utan måste vänta på sin tur, i den ordinarie tidsplanen som regionerna tar fram.  
 • Assistenter som INTE har tillgång till Bank-ID kan inte boka tid för vaccination, kontakta i detta fall din kundansvarig. Hur rutinen för detta ser ut varierar mellan regionerna/kommunerna. Vi kommer att kontakta dig så fort vi fått information om vad som gäller i aktuell region/kommun. Håll utkik i din e-post för vidare information framöver!
 • Assistenter uppmanas att se till att boka tid för vaccinering så snart som möjligt!

Generell myndighetsinformation

Information från Folkhälsomyndigheten och Polisen (Högerklicka för att öppna länkarna i ett nytt fönster):

Till dig som vaccinerar dig mot covid-19  (Svenska)
Till dig som vaccinerar dig mot covid-19  (Andra språk)
Lättläst om pandemin
Information från Polisen om vaccinationsbedrägerier 

Aktuellt

 • Vinnaren i påskutmaningen korad

  Assistenten Johan var först tveksam till om han skulle passa som assistent, men nu 6 månader senare kan han inte tänka sig att göra något annat: "Det är hur underbart som helst, skulle inte vilja byta ut det mot någonting alls. Att jobba med Daniel är alltid kul då vi har så mycket gemensamt". Ett intresse som Johan och Daniel delar är musik, därför blev karaoke ett perfekt tidsfördriv för dem när Daniel inte längre kunde va ute som förut.

  Läs mer
 • Delta i Neuropromenaden 8–16 maj

  Hashtagga oss på sociala medier så skänker vi 50 kr till neuroforskningen!

  Läs mer
 • Särnmark sponsrar SMDF och "Stefan Holm bygger muskler"

  I samarbete med Stefan Holm driver just nu SMDF (Insamlingsstiftelsen för muskeldystrofiforskning) projektet "Stefan bygger muskler" där man samlar in pengar till forskningen kring sjukdomen Duchennes muskeldystrofi. Särnmark ville givetvis vara med på ett hörn och bidra till detta viktiga arbete.

  Läs mer
 • Välkommen Annelie

  Sedan förra måndagen jobbar Annelie Johansson som kundansvarig på vårt kontor i Höör. Vi ringde upp för att höra hur det går och för att höra mer om vem Annelie är och vad som förde henne till Särnmark.

  Läs mer
 • Särnmark stolt samarbetspartner till Tänkvärt med Nattis

  Du följer säkert Natalie Eriksson på instagram och på Youtube där hon skriver och lägger upp videos om sin vardag, funkfobi, personlig assistans, om sin hund och mycket mera. Nu har Natalie startat "Tänkvärt med Nattis" och Särnmark är med som stolt sponsor.

  Läs mer
Visa fler inlägg