Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Nyheter om Coronapandemin: Skärpt prioriteringsordning för vaccinering

Särnmark följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens restriktioner för att att stoppa spridningen av coronaviruset. Här samlas den senaste informationen som påverkar vår verksamhet.    

31 mars 2021: Skärpt prioriteringsordning och förslag att senarelägga andra vaccindosen 

Efter besked från Folkhälsomyndigheten den 19 mars pausas all vaccinering till personer som är 18 år eller äldre, som har ett LSS-beslut. Detta medför också att all vaccination av kommunal vård- och omsorgspersonal i Region Stockholm kommer att pausas tillsvidare.  

Detta sker till följd av att prioriteringsordningen skärpts för äldre och andra grupper med förhöjd risk för allvarlig sjukdom. Klicka på länken för att läsa de senaste uppdateringarna från Folkhälsomyndigheten (Ctrl-klicka på länken och den öppnas i ny flik).

Myndigheten rekommenderar dessutom en senareläggning av den andra vaccindosen. Mer om förslaget läser du HÄR (Ctrl-klicka på länken och den öppnas i ny flik).

Vi inväntar ytterligare information från andra regionerna som vi givetvis delger här.

16 mars 2021: Användningen av Astra Zenecas vaccin pausas i Sverige

Klicka på länken för att läsa de senaste uppdateringarna från Folkhälsomyndigheten (Ctrl-klicka på länken och den öppnas i ny flik).

26 februari 2021: Munskydd ska användas av personliga assistenter

Eftersom antalet fall av covid-19 fortsätter att öka, gäller nya restriktioner för vissa regioner fr.o.m. den 23 februari 2021 och tills vidare.

De som reser i kollektivtrafiken ska använda munskydd hela dygnet, inte bara under rusningstid. Man rekommenderas också ha munskydd på sig på arbetsplatser och i offentliga miljöer (exempelvis affärer, apotek och köpcentrum) där man inte kan hålla det rekommenderade avståndet på två meter till andra personer.

Särnmark har därför beslutat att munskydd ska användas av personliga assistenter på arbetsplatsen under hela passet. Undantag kan göras om kunden har jour- eller väntetid, eller vilar i ett annat rum under en längre tid.

Särnmark kommer att distribuera munskydd till samtliga kunder i modellerna Trygg, Aktiv och BAS Total. Kundansvarig informerar kunden och dennes assistentgrupp om hur munskydden ska användas.

Särnmark har valt att centralt skicka ut 200 stycken munskydd till alla våra kunder (Gäller ej Egna arbetsgivare). Detta är naturligt något som kommer behöva kompletteras, men leveransen ska vara tillräcklig för att täcka det direkta behovet för dina assistenter.

Munskydd levereras fr.o.m. fredagen den 26 februari hem till våra kunder (Gäller ej Egna arbetsgivare)  av speditionsföretaget DHL, bli därför inte förvånad om du som kund blir uppringd eller får ett mail från DHL eller ett bekräftelsemail om att en beställning är på väg från Hygienshoppen (Ctrl-klicka och länken öppnas i en separat flik). Särnmark står för kostnaden.

Egna arbetsgivare beställer och bekostar själva munskydd till sina assistenter samt instruerar assistenterna i hur dessa ska användas. Vi rekommenderar Egna arbetsgivare att beställa hygienprodukter från Hygienshoppen (Ctrl-klicka och länken öppnas i en separat flik).

Ta hand om varandra

Följ rekommendationerna, håll avstånd och tvätta händerna noga. Det gäller även dig som redan är vaccinerad. Du kan ändå bära på smittan och sprida den vidare. Läs mer om detta på Folkhälsomyndighetens webbplats. (Ctrl-klicka HÄR​ och länken öppnas i en separat flik)   

Guider

* Så använder du munskydd på rätt sätt (Ctrl-klicka HÄR och länken öppnas i en separat flik)
* Hygienrutiner under Coronapandemin (Ctrl-klicka HÄR​ och länken öppnas i en separat flik)

På webbplatsen Krisinformation.se finns en sammanställning av de särskilda rekommendationer som gäller regionalt. Informationen som du hittar HÄR uppdateras kontinuerligt (Ctrl-klicka och sidan öppnas i en separat flik).


27 januari 2021: Vaccination för kunder och personliga assistenter mot Covid-19
Det är regionerna i Sverige som ansvarar för att erbjuda och genomföra vaccinering mot Covid-19.  

Information till våra kunder:
Gällande vaccinering för dig som som har personlig assistans är det din region som ansvarar för att upplysa dig om när, var och hur du har möjlighet att vaccinera dig. Kontakta din region eller vårdcentral för vidare information om vad som gäller där du bor.

Information till personliga assistenter:
Logga in på Tempus och läs viktig information om vaccination mot Covid-19 och hur du bokar tid för vaccinering i den kommun där du arbetar.

OBS! I vissa regioner krävs det att du visar upp ett intyg från Särnmark när du vaccinerar dig. Intyget visar att du är anställd hos oss. Det kommer skickas till dig per e-post så snart Särnmark fått information om detta krävs i den aktuella regionen/kommunen där du arbetar. Du kan välja att skriva ut intyget eller visa upp det digitalt i din mobil eller surfplatta vid vaccinationstillfället.

Vid övriga frågor om intyg, kontakta din kundansvarig.

Tänk på att: 

 • Att vaccinera sig är alltid frivilligt
 • Särnmark rekommenderar alla personliga assistenter att vaccinera sig mot Covid-19, men assistenten har rätt att avstå. Om assistenten tackar nej till detta förturs-erbjudande om vaccinering, så kan hen inte få förtur igen, utan måste vänta på sin tur, i den ordinarie tidsplanen som regionerna tar fram.  
 • Assistenter som INTE har tillgång till Bank-ID kan inte boka tid för vaccination, kontakta i detta fall din kundansvarig. Hur rutinen för detta ser ut varierar mellan regionerna/kommunerna. Vi kommer att kontakta dig så fort vi fått information om vad som gäller i aktuell region/kommun. Håll utkik i din e-post för vidare information framöver!
 • Assistenter uppmanas att se till att boka tid för vaccinering så snart som möjligt!

Generell myndighetsinformation

Information från Folkhälsomyndigheten och Polisen (Högerklicka för att öppna länkarna i ett nytt fönster):
Till dig som vaccinerar dig mot covid-19  (Svenska)
Till dig som vaccinerar dig mot covid-19  (Andra språk)
Lättläst om pandemin
Information från Polisen om vaccinationsbedrägerier 

Aktuellt

 • Särnmark sponsrar SMDF och "Stefan Holm bygger muskler"

  I samarbete med Stefan Holm driver just nu SMDF (Insamlingsstiftelsen för muskeldystrofiforskning) projektet "Stefan bygger muskler" där man samlar in pengar till forskningen kring sjukdomen Duchennes muskeldystrofi. Särnmark ville givetvis vara med på ett hörn och bidra till detta viktiga arbete.

  Läs mer
 • Välkommen Annelie

  Sedan förra måndagen jobbar Annelie Johansson som kundansvarig på vårt kontor i Höör. Vi ringde upp för att höra hur det går och för att höra mer om vem Annelie är och vad som förde henne till Särnmark.

  Läs mer
 • Särnmark stolt samarbetsparner till Tänkvärt med Nattis

  Du följer säkert Natalie Eriksson på instagram och på youtube där hon skriver och lägger upp videos om sin vardag, funkfobi, personlig assistans, om sin hund och mycket mera. Nu har Natalie startat "Tänkvärt med Nattis" och Särnmark är med som stolt sponsor.

  Läs mer
 • Särnmark startar upp ett kundråd

  Särnmark kommer under 2021 etablera ett kundråd. Vår ambition är att rådet kommer ge oss en mer direkt återkoppling på hur vi kan bli bättre i vårt erbjudande till dig som kund och hur vi kan utveckla oss som assistansanordnare.

  Läs mer
 • God Jul och Gott Nytt År!

  Vi på Särnmark vill önska alla kunder, assistenter, anhöriga och alla andra en riktig god jul och ett gott nytt år!

  Läs mer
Visa fler inlägg