Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Nu lanseras festkläder för funktionsnedsatta

I samband med internationella funktionshinderdagen den tredje december inleder Särnmark ett nytt samarbete med Sveriges största klädkedja inom second hand — Myrorna. Tillsammans lanserar vi världens första second hand-kollektion med funktionsanpassade festkläder.

Idag finns det hundratusentals personer med funktionsnedsättningar i Sverige och många behöver unika anpassningar för att deras kläder både ska sitta bra och i övrigt fungera rent praktiskt. Men det finns knappt funktionsanpassade festkläder att få tag på. Det tycker vi är orättvist.

För i vårt samhälle finns det både skrivna och oskrivna regler för hur man ska klä sig i olika sammanhang. Kläderna kan därmed spela en stor roll för om man ska känna sig inkluderad eller exkluderad som funktionsnedsatt.

Festkläder för funktionsnedsatta handlar såklart inte om att alla borde klä sig tjusigare. Det handlar om att alla ska ha lika möjligheter att kunna klä upp sig till barnbarnets bröllop, en AW med kollegorna eller den där festen med vännerna, om man själv vill.

Vad vi vill bidra till genom samarbetet med Myrorna är att hjälpa fler att hitta festliga kläder till festen. Men i grund och botten handlar det om att förändra de normer som omgärdar många personer med funktionsnedsättningar.

– Min funktionsnedsättning har jag lärt mig att hantera, det stora problemet är synen på mig som funktionsnedsatt. Med Festkläder för funktionsnedsatta vill vi få fler att förstå något som borde vara självklart. Vi är vanliga. Det finns funktionsnedsatta som går på fest. Väl på festen är det minst sagt en bonus om jag kan smälta in, eller sticka ut tack vare något annat än min permobil, berättar Alexander Nordin.

Läs mer här: funkfestklader.se

Aktuellt

 • Anpassade karantänregler och prioriterad testning vid Covid-infektion

  Här samlas den senaste informationen om coronapandemin som påverkar vår verksamhet. 
  CTRL-klicka på länkarna för att öppna dem i en ny flikar.

  Läs mer
 • Särnmarks klädkampanj uppmärksammad i Nyhetsmorgon

  För en tid sedan var vår kund och kollega Alexander Nordin med på Nyhetsmorgon för att berätta om "Festkläder för funktionsnedsatta" som är ett initiativ Särnmark tagit fram i samarbete med klädkedjan Myrorna.

  Läs mer
 • Välkommen på jobbintervju i Solna

  Vårt kontor i Stockholm/Solna har nu rekryteringsdagar där vi söker både personer som vill jobba heltid och de som vill jobba deltid som personlig assistent.

  Läs mer
 • Göteborg Open 2021: En hyllning till idrotten och rörelseglädjen

  Mellan den 19–21 november var Särnmark på plats vid Göteborg Open, en av Nordens största ungdoms- och rekryteringstävlingar inom parasport. På programmet stod bland annat boccia, bordtennis, el-innebandy, Frame Football, femkamp och E-sport.

  Läs mer
 • Cecilia Ekholm utnämnd till årets grundare på Entreprenörsgalan

  Det är med stolthet och glädje som vi kan berätta att Cecilia Ekholm, en av våra grundare och ägare, under torsdagskvällen mottog den högsta utmärkelsen i kategorin Founder of the Year på Entreprenörsgalan i Stockholm.

  📷 Foto: Evan Pantiel

  Läs mer
Visa fler inlägg