Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Nu lanseras festkläder för funktionsnedsatta

I samband med internationella funktionshinderdagen den tredje december inleder Särnmark ett nytt samarbete med Sveriges största klädkedja inom second hand — Myrorna. Tillsammans lanserar vi världens första second hand-kollektion med funktionsanpassade festkläder.

Idag finns det hundratusentals personer med funktionsnedsättningar i Sverige och många behöver unika anpassningar för att deras kläder både ska sitta bra och i övrigt fungera rent praktiskt. Men det finns knappt funktionsanpassade festkläder att få tag på. Det tycker vi är orättvist.

För i vårt samhälle finns det både skrivna och oskrivna regler för hur man ska klä sig i olika sammanhang. Kläderna kan därmed spela en stor roll för om man ska känna sig inkluderad eller exkluderad som funktionsnedsatt.

Festkläder för funktionsnedsatta handlar såklart inte om att alla borde klä sig tjusigare. Det handlar om att alla ska ha lika möjligheter att kunna klä upp sig till barnbarnets bröllop, en AW med kollegorna eller den där festen med vännerna, om man själv vill.

Vad vi vill bidra till genom samarbetet med Myrorna är att hjälpa fler att hitta festliga kläder till festen. Men i grund och botten handlar det om att förändra de normer som omgärdar många personer med funktionsnedsättningar.

– Min funktionsnedsättning har jag lärt mig att hantera, det stora problemet är synen på mig som funktionsnedsatt. Med Festkläder för funktionsnedsatta vill vi få fler att förstå något som borde vara självklart. Vi är vanliga. Det finns funktionsnedsatta som går på fest. Väl på festen är det minst sagt en bonus om jag kan smälta in, eller sticka ut tack vare något annat än min permobil, berättar Alexander Nordin.

Läs mer här: funkfestklader.se

Aktuellt

 • Hafiz nekas ny livsnödvändig medicin

  Hafiz har den ovanliga sjukdomen SMA (spinal muskelatrofi) som gör att hans muskler gradvis förtvinar. Till slut kan en person med SMA inte andas själv. Sjukdomen borde ändå inte vara livshotande för Hafiz eftersom det finns en ny effektiv bromsmedicin. Men som ett av få länder i EU nekar Sverige läkemedlet till alla personer över 18 år – det är för dyrt för att vara värt det.

  Läs mer
 • Ny på jobbet: En skojare till Skåne

  Nu har Särnmark rekryterat Jannet Abdelli-Höglund som ny kundansvarig till kontoret i Höör. Hon kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef och rekryteringsspecialist på ett annat företag inom personlig assistans.
  Läs mer
 • Öppettider i påsk

  Nu är det hög tid att fylla godisäggen och pynta påskriset. Oavsett hur du väljer att fira så hoppas vi att du får en lugn och solig påskhelg,

  Läs mer
 • Bowlingen som blev en fullträff

  ”Då small det!”, berättar Marvin och syftar på när han startade Västra IFFF — en bowlingklubb för funktionsvarierade i Stockholm.

  Läs mer
 • De flesta åtgärder mot Covid-19 upphör den 9 februari

  Den 9 februari upphör de flesta pandemirestriktioner och många allmänna råd tas bort.
  Det gäller bland annat deltagarbegränsningar, vaccinationsbevis och karantänskrav för symptomfria hushållskontakter. Vissa råd och rekommendationer kommer dock fortfarande finnas kvar.

  Läs mer
Visa fler inlägg