Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Information med anledning av coronavirusets spridning - uppdaterat 20 januari 2021

Vi på Särnmark förhåller oss fortsatt till Folkhälsomyndighetens samt Utrikesdepartementets rekommendationer och anvisningar gällande spridning av coronaviruset.  Vi uppdaterar information och kommunicerar med våra personliga assistenter och kunder så ofta det behövs. 

20 januari 2021: Vaccination för kunder och personliga assistenter mot Covid-19
Det är regionerna i Sverige som ansvarar för att erbjuda och genomföra vaccinering mot Covid-19.  

Information till våra kunder:
Gällande vaccinering för dig som som har personlig assistans är det din region som ansvarar för att upplysa dig om när, var och hur du har möjlighet att vaccinera dig. Kontakta din region eller vårdcentral för vidare information om vad som gäller där du bor.

Information till personliga assistenter:
Logga in på Tempus och läs viktig information om vaccination mot Covid-19 och hur du bokar tid för vaccinering i den kommun där du arbetar.

OBS!  Som personlig assistent måste du i vissa fall visa upp ett intyg från Särnmark när du vaccinerar dig. Intyget visar att du är anställd hos oss. Intyget kommer skickas till dig per e-post så snart Särnmark har fått information om detta krävs för att få vaccinera sig  i den aktuella regionen/kommunen där du arbetar. Du kan välja att skriva ut intyget eller visa upp det digitalt i din mobil eller surfplatta vid vaccinationstillfället.

Om du har fått en vaccinationstid men inte hunnit få intyget från Särnmark, kontakta då din kundansvarig. Tänk på att informera Särnmark om din korrekta e-postadress så att intyget hamnar rätt. 

Om du får flera intyg skickade till dig kan det bero på att du är anställd hos flera kunder inom Särnmark. Håll utkik i din e-post! 

Tänk på att: 

 • Att vaccinera sig är alltid frivilligt
 • Särnmark rekommenderar alla personliga assistenter att vaccinera sig mot Covid-19, men assistenten har rätt att avstå. Om assistenten tackar nej till detta förturs-erbjudande om vaccinering, så kan hen inte få förtur igen, utan måste vänta på sin tur, i den ordinarie tidsplanen som regionerna tar fram.  
 • Assistenter som INTE har tillgång till Bank-ID kan inte boka tid för vaccination, kontakta i detta fall din kundansvarig. Hur rutinen för detta ser ut varierar mellan regionerna/kommunerna. Vi kommer att kontakta dig så fort vi fått information om vad som gäller i aktuell region/kommun. Håll utkik i din e-post för vidare information framöver!
 • Assistenter uppmanas att se till att boka tid för vaccinering så snart som möjligt!

Sveriges Televisions sammanställning av regionernas vaccinationsplanering 

Läs mer på SVT.se (Högerklicka för att öppna länken i ett nytt fönster)

Generell myndighetsinformation

Information från Folkhälsomyndigheten (Högerklicka för att öppna länkarna i ett nytt fönster):
Till dig som vaccinerar dig mot covid-19  (Svenska)
Till dig som vaccinerar dig mot covid-19  (Andra språk)

Aktuellt

 • God Jul och Gott Nytt År!

  Vi på Särnmark vill önska alla kunder, assistenter, anhöriga och alla andra en riktig god jul och ett gott nytt år!

  Läs mer
 • Trevlig Lucia!

  Idag vill vi önska alla trevlig Lucia och glad tredje advent! Även om det är lite annorlunda i år så kan vi ju som tur är fortfarande dricka glögg, äta pepparkakor, lyssna på julmusik, klä granen och se på Luciamorgon på tv.

  Läs mer
 • Välkommen Åsa!

  Idag säger vi välkommen till Åsa Häkänen-Wisjö som numera jobbar som kundansvarig på vårt Linköpingskontor.

  Läs mer
 • Öppettider för vissa funktioner 25 nov

  Den 25 november är vår löneavdelning, ekonomiavdelning och IT-avdelning oanträffbara på grund av utbildning. De är åter den 26 november. 

  Läs mer
 • Särnmarks digitala adventsfika

  Fika digitalt tillsammans med oss!

  Läs mer
Visa fler inlägg