Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Stärkt rätt till personlig assistans för barn föreslås i nya LSS-utredningen

Efter drygt ett års arbete har regeringens särskilde utredare Fredrik Malmberg lämnat över LSS-utredningen till socialminister Lena Hallengren. Utredningen innehåller väl genomarbetade förslag som stärker rätten till personlig assistans.

Bland annat föreslås förändringar som — om alla förslag genomförs av våra politiker — kan ge ca 800 barn stärkt rätt till personlig assistans. Förslagen föreslås börja gälla 1 januari 2023.

Nyhetssajterna Heja Olika och Assistanskoll har sammanfattat de viktigaste punkterna i utredningen HÄR och HÄR. Vill du läsa hela utredningen så hittar du den HÄR (högerklicka på länkarna för att öppna dem i nya flikar).

Särnmark följer utvecklingen noggrant och berättar givetvis mer när ytterligare information finns att tillgå.

Aktuellt

 • Nu lanseras festkläder för funktionsnedsatta

  I samband med internationella funktionshinderdagen den tredje december inleder Särnmark ett nytt samarbete med Sveriges största klädkedja inom second hand — Myrorna. Tillsammans lanserar vi världens första second hand-kollektion med funktionsanpassade festkläder.

  Läs mer
 • Personer med LSS-insatser och assistansersättning prioriteras för tredje vaccindosen

  Här samlas den senaste informationen om coronapandemin som påverkar vår verksamhet. 
  CTRL-klicka på länkarna för att öppna dem i en ny flikar.

  Läs mer
 • Göteborg Open 2021: En hyllning till idrotten och rörelseglädjen

  Mellan den 19–21 november var Särnmark på plats vid Göteborg Open, en av Nordens största ungdoms- och rekryteringstävlingar inom parasport. På programmet stod bland annat boccia, bordtennis, el-innebandy, Frame Football, femkamp och E-sport.

  Läs mer
 • Cecilia Ekholm utnämnd till årets grundare på Entreprenörsgalan

  Det är med stolthet och glädje som vi kan berätta att Cecilia Ekholm, en av våra grundare och ägare, under torsdagskvällen mottog den högsta utmärkelsen i kategorin Founder of the Year på Entreprenörsgalan i Stockholm.

  📷 Foto: Evan Pantiel

  Läs mer
 • Fjolårets vinnare "Gösen" ger dig sina bästa solrostips

  3 meter och 94 centimeter - så hög blev vinnarsolrosen i #särnmarkssolros2020. Bakom blommans höjd finns Bengt-Gösta "Gösen" Johansson. Men hur lyckades han få sin solros så hög och vad är hans bästa tips till dig som vill försöka slå hans rekord?

  Läs mer
Visa fler inlägg