Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Funktionsrättsdagen: Nyansera bilden av “de svaga” och “superhjältarna"

Oavsett vem man är eller hur ens liv ser ut så har vi alla ett behov av att känna igen oss, kunna identifiera oss med andra, ha personer att se upp till och känna oss delaktiga och representerade i samhället.

Så här på Internationella Funktionsrättsdagen och i slutet av årtiondet vill vi på Särnmark understryka vikten av att se individen bakom funktionsnedsättningen. Nyansering och kunskapsspridning minskar stigmatiseringen och utanförskapet i samhället.

Därför vill vi passa på att belysa vikten av att den offentliga porträtteringen hålls  fri från stereotyper, förutfattade meningar och överdrifter. Det är så lätt att ta den enkla vägen och dra alla över en kam. Inte sällan stämplas funktionsnedsatta som de svagaste i samhället eller ikläds rollen som ambitiösa, outtröttliga superhjältar. 

Verkligheten för majoriteten av de som lever med en funktionsnedsättning  är dock långt ifrån det extrema. Som för de flesta av oss, finns där en vardag med lika många nyanser, drömmar och förväntningar som det finns personer med unika behov. Vi på Särnmark vill under nästa årtionde fortsätta arbeta hårt för att denna övertygelse leder till ökad inkludering och förståelse.

Nedan har vi sammanställt en lista med  tv-serier, filmer, influencers med mera som vi tycker visar upp de olikheter som finns, som verkar för ökad inkludering och som på olika sätt försöker motverka de förutfattade meningar som finns om personer som lever med funktionsnedsättningar.

 

Aktuellt

 • Fika på fettisdag - alla Särnmarks kontor plus Falun

  Varmt välkommen på fettisdagsfika!

  Läs mer
 • Få koll på läget - Föreläsning om LSS och personlig assistans

  Under en timme belyser vi flertalet delar kring LSS och personlig assistans ur två perspektiv. Denna föreläsning är intressant oavsett om man har förkunskaper eller inte.

  Läs mer
 • Särnmark startar upp ett kundråd

  Särnmark kommer under 2020 etablera ett kundråd där ett tiotal kunder från olika delar av Sverige kommer att delta. Vår ambition är att rådet kommer ge oss en mer direkt återkoppling på hur vi kan bli bättre i vårt erbjudande till dig som kund och hur vi kan utveckla oss som assistansanordnare.

  Läs mer
 • 100% transparens på assistanskoll.se

  Med ledorden transparens, trygghet och inflytande som genomsyrar vår verksamhet så är vi givetvis extra glada över att vi nu nått 100% transparens på assistanskoll.se. Därmed toppar vi transparensindex-listan av de 247 bolag som är listade totalt på sajten. Surfa in på www.assistanskoll.se för mer info.

  Läs mer
 • God fortsättning

  Vi på Särnmark önskar er alla god fortsättning och hoppas att det nya året blir ett bra år för oss alla!

  Läs mer
Visa fler inlägg