Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Funktionsrättsdagen: Nyansera bilden av “de svaga” och “superhjältarna"

Oavsett vem man är eller hur ens liv ser ut så har vi alla ett behov av att känna igen oss, kunna identifiera oss med andra, ha personer att se upp till och känna oss delaktiga och representerade i samhället.

Så här på Internationella Funktionsrättsdagen och i slutet av årtiondet vill vi på Särnmark understryka vikten av att se individen bakom funktionsnedsättningen. Nyansering och kunskapsspridning minskar stigmatiseringen och utanförskapet i samhället.

Därför vill vi passa på att belysa vikten av att den offentliga porträtteringen hålls  fri från stereotyper, förutfattade meningar och överdrifter. Det är så lätt att ta den enkla vägen och dra alla över en kam. Inte sällan stämplas funktionsnedsatta som de svagaste i samhället eller ikläds rollen som ambitiösa, outtröttliga superhjältar. 

Verkligheten för majoriteten av de som lever med en funktionsnedsättning  är dock långt ifrån det extrema. Som för de flesta av oss, finns där en vardag med lika många nyanser, drömmar och förväntningar som det finns personer med unika behov. Vi på Särnmark vill under nästa årtionde fortsätta arbeta hårt för att denna övertygelse leder till ökad inkludering och förståelse.

Nedan har vi sammanställt en lista med  tv-serier, filmer, influencers med mera som vi tycker visar upp de olikheter som finns, som verkar för ökad inkludering och som på olika sätt försöker motverka de förutfattade meningar som finns om personer som lever med funktionsnedsättningar.

 

Aktuellt

 • Särnmarks Hållbarhetsrapport för 2019: Tillsammans är nyckeln för en hållbar framtid

  Särnmarks övergripande ambition med verksamheten är att bidra till att skapa ett bra liv för våra kunder. Ett liv där varje kund, så långt det går, ges möjlighet att själv styra över sitt eget liv. Vi anser att det är grunden för alla som vill kunna leva som andra, bland andra, i vårt samhälle.

  Våra grundare Mikael Särnmark och Cecilia Ekholm äger fortfarande företaget och deras stora intressepolitiska engagemang gör skillnad, inte bara för våra kunder utan även för andra personer som behöver personlig assistans. På så sätt tar vi en aktiv roll i samhället och bidrar till en hållbar välfärd. Nu gör vi även detta på ett nytt sätt genom att presentera en Hållbarhetsrapport för verksamhetsåret 2019.

  Läs mer
 • Information med anledning av coronavirusets spridning - uppdaterat 3 juli

  Vi på Särnmark förhåller oss fortsatt till Folkhälsomyndighetens samt Utrikesdepartementets rekommendationer och anvisningar gällande spridning av coronaviruset.  Vi uppdaterar information och kommunicerar med våra personliga assistenter och kunder så ofta det behövs. 

  Läs mer
 • Mycket nöjda kunder hos Särnmark - enligt oberoende undersökning

  ” Helt suveränt bolag. Önskar att jag fått kontakt med dem tidigare”

  Läs mer
 • Glad midsommar!

  Vi önskar glad midsommar och påminner om att kontoren håller stängt i morgon fredag 19/6 (midsommarafton). Jour - och bemanningsteamet är tillgängliga dygnet runt som vanligt.

  Läs mer
 • Vi önskar trevlig helg!

  Vi vill passa på att önska alla en trevlig Kristi himmelsfärdshelg och informera om våra öppettider under långhelgen.

  Läs mer
Visa fler inlägg