Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Särnmark godkända som utförare av ledsagar- & avlösarservice

Särnmark utvecklar sin verksamhet. Utöver personlig assistans och rehabilitering kommer Särnmark även erbjuda ledsagar- och avlösarservice.

I början av oktober godkände IVO Särnmarks ansökan om att få bedriva ledsagning och avlösarservice i Stockholms stad enligt LSS. Ledsagning och avlösarservice beviljas som en enskild insats med kommunen som huvudman.


Bryta social isolering och förhindra utanförskap 
Det främsta syftet med ledsagning är att bryta det utanförskap och den sociala isolering som personer med funktionsnedsättning riskerar att hamna i. Beslutet om ledsagning innebär att man har tillgång till en ledsagare ett visst antal timmar per vecka. Under dessa timmar ska ledsagaren och den enskilde genomföra aktiviteter som bidrar till ett mer aktivt liv utanför hemmet, som att till exempel gå på bio eller konsert. 

 

Avlastning i hemmet

Avlösarservice riktar sig till dig som ger stöd och service till en närstående i hemmet. Med avlösning har du möjlighet att lämna över omvårdnaden till en annan person som tillfälligt tar över ditt ansvar.  

 

Är du intresserad av att veta mer? 

Kontakta Senad Beslic, kundansvarig på Särnmark, telefon: 08-505 920 13 eller e-post: senad.beslic@sarnmark.se

 

Vill du jobba hos oss?

Om du idag jobbar som personlig assistent på Särnmark finns det en möjlighet att utöka din anställning med uppdrag inom ledsagar- och avlösarservice. Du som är intresserad av att jobba för Särnmark som personlig assistent, ledsagare eller avlösare är varmt välkommen att ansöka till de tjänster vi utannonserar. De aktuella tjänsterna finner du här

 

 

Aktuellt

 • Funktionsrättsdagen: Nyansera bilden av “de svaga” och “superhjältarna"

  Oavsett vem man är eller hur ens liv ser ut så har vi alla ett behov av att känna igen oss, kunna identifiera oss med andra, ha personer att se upp till och känna oss delaktiga och representerade i samhället.

  Läs mer
 • Ny kundansvarig i Sundsvall: Annelie Skeppström

  Vi vill varmt välkomna Annelie Skeppström tillbaka till oss på Särnmark!

  Läs mer
 • Det börjar bli dags att anmäla sig till Särnmarks julfester!

  Vi vet att vi bara är i oktober, men tiden går fort och snart är julen här. Se till att säkra din plats på årets julfester med Särnmark! Håll utkik i kalendern och på facebook efter eventet för julfest på din ort. 

  Läs mer
 • Få koll på läget! Två föreläsningar i Södertälje i november

  Vi belyser bland annat omtalade delar i LSS-utredningen, det osäkra politiska läget och hur detta kan komma att påverka framtidens personliga assistans. Det pratas mycket LSS, assistansberättigade, personkretsar och grundläggande behov, men hur ser verkligheten ut? Hur omsätter vi teorin till praktik? Gott om tid kommer även ges för dig att ställa alla frågor du undrar över!

  Läs mer
 • Bättre överblick över din assistansekonomi med nya och enklare rapporter

  I Början av oktober så lanserade vi nya och förbättrade ekonomiska rapporter som alla kunder hittar på Mina Sidor. Vi hoppas att de nya rapporterna ska ge dig som kund en bättre överblick över din assistansekonomi.

  Läs mer
Visa fler inlägg