Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Särnmark sponsrar SMDF och "Stefan Holm bygger muskler"

I samarbete med Stefan Holm driver just nu SMDF (Insamlingsstiftelsen för muskeldystrofiforskning) projektet "Stefan bygger muskler" där man samlar in pengar till forskningen kring sjukdomen Duchennes muskeldystrofi. Särnmark ville givetvis vara med på ett hörn och bidra till detta viktiga arbete.

Förra veckan blev vår kontorschef i Gävle/Karlstad, Rebecca Hummelgård uppringd av Ricky Andreis från stiftelsen SMDF. Ricky är en av de drivande krafterna inom SMDF och hans son lever med diagnosen Duchennes muskeldystrofi. SMDF jobbar med att sprida kunskap om sjukdomen och med att på olika sätt samla in pengar till muskeldystrofiforskningen. Ricky undrade om Rebecca och Särnmark Assistans skulle vara intresserade av att gå in som sponsor i ett projekt som de kallar "Stefan Holm bygger muskler" som syftar till att uppmärksamma sjukdomen. Inom ramarna för projektet driver bland annat Stefan Holm en podd om sjukdomen, och har även byggt ihop en båt av lego där varje bit står för ett bidrag till forskningen. Vår informationschef Conny Björkman var på plats i Karlstad i lördags när Stefan Holm "byggde in" Särnmarks legobit. Vid samma tillfälle spelades det in en film kring projektet som kommer visas senare i vår under stiftelsens världskonferens.

När Ricky berättade om projektet för Rebecca så kände hon direkt att det här var någonting Särnmark vill vara med och stötta:

- Jag vet att vi kunder som lever med Duchennes muskeldystrofi och att det betyder mycket för dem och anhöriga att vi är med och bidrar till forskningen.

Såhär defineras Duchennes muskeldystrofi enligt Socialstyrelsen:
Duchennes muskeldystrofi (DMD) ingår i sjukdomsgruppen dystrofinopatier, vilka orsakas av brist på eller nedsatt funktion av proteinet dystrofin. Sjukdomen medför en fortskridande muskelsvaghet och förekommer nästan bara hos pojkar och män. Läs mer HÄR 

(Högerklicka på länkarna och välj att öppna dem i nya flikar).

SMDF:s facebooksida kan du läsa mer om ”Stefan Holm bygger muskler” och deras andra projekt och arbete.

Kontakta Särnmark i Karlstad

Kontakta Särnmark i Gävle

Aktuellt

 • Nyheter om Coronapandemin: Skärpt prioriteringsordning för vaccinering

  Särnmark följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens restriktioner för att att stoppa spridningen av coronaviruset. Här samlas den senaste informationen som påverkar vår verksamhet.    

  Läs mer
 • Välkommen Annelie

  Sedan förra måndagen jobbar Annelie Johansson som kundansvarig på vårt kontor i Höör. Vi ringde upp för att höra hur det går och för att höra mer om vem Annelie är och vad som förde henne till Särnmark.

  Läs mer
 • Särnmark stolt samarbetsparner till Tänkvärt med Nattis

  Du följer säkert Natalie Eriksson på instagram och på youtube där hon skriver och lägger upp videos om sin vardag, funkfobi, personlig assistans, om sin hund och mycket mera. Nu har Natalie startat "Tänkvärt med Nattis" och Särnmark är med som stolt sponsor.

  Läs mer
 • Särnmark startar upp ett kundråd

  Särnmark kommer under 2021 etablera ett kundråd. Vår ambition är att rådet kommer ge oss en mer direkt återkoppling på hur vi kan bli bättre i vårt erbjudande till dig som kund och hur vi kan utveckla oss som assistansanordnare.

  Läs mer
 • God Jul och Gott Nytt År!

  Vi på Särnmark vill önska alla kunder, assistenter, anhöriga och alla andra en riktig god jul och ett gott nytt år!

  Läs mer
Visa fler inlägg