Är du intresserad av att bli kund? Ring oss på010-498 99 90 eller klicka här

Särnmark förvärvar rehabiliteringsanläggningen Scandinavian Rehab Center

Som vi tidigare har gått ut med så har Särnmark förvärvat Scandinavian Rehab Center (SRC) i Benalmadena/Malaga, Spanien. Nedan finner du mer information om vilka SRC är och vilka målgrupper företaget riktar sig till. 

I början av maj blev det klart att Särnmark går in som ägare i Scandinavian Rehab Center SL. (SRC). Särnmark ser rehabilitering utomlands som ett bra komplement till vår huvudsakliga verksamhet med personlig assistans, i Scandinavian Rehab Center har vi funnit en verksamhet som passar mycket bra in i vår värdegrund vilket var viktigt för oss. SRC startade 2015 men många av medarbetarna som arbetar där har varit aktiva inom rehabilitering betydligt längre än så. I mitten av maj besökte några från Särnmark anläggningen och vi har redan fått en god inblick i verksamheten och även fått förmånen att delta i deras tränings- och behandlingsverksamhet. Vi är imponerade över deras kompetenta och kunniga medarbetare och hur fint deltagarna bemöttes. Särnmarks plan är att verksamheten på SRC ska fortsätta precis som vanligt under ledning av verksamhetschef Sanna Freiholtz. Scandinavian Rehab Center har idag avtal med ett flertal regioner (f.d. landsting).

I avtalen finns fastställt vilka målgrupper regionerna har rätt att remittera till SRC. Vilka grupper som är aktuella kan skilja sig mellan de olika regionavtalen men de målgrupper som förekommer är:

 • Vuxna med neurologisk sjukdom (lättare funktionsnedsättning)
 • Vuxna med neurologisk sjukdom (svårare/uttalad funktionsnedsättning)
 • Vuxna med reumatisk sjukdom (lättare funktionsnedsättning)
 • Vuxna med reumatisk sjukdom (svårare/uttalad funktionsnedsättning)
 • Barn och ungdom med reumatisk sjukdom
 • Patienter med psoriasis

Patienterna kommer i första hand via regionavtal men det går även att ansöka om utlandsvård via Försäkringskassan.

Conny Björkman är Särnmarks chef för rehabilitering utomlands från Sveriges sida. Är du intresserad av att veta mer om rehabilitering utomlands och utlandsvård så kontakta gärna Conny på tfn: 08- 505 920 19 alternativt conny.bjorkman@sarnmark.se

Aktuellt

 • Information med anledning av coronavirusets spridning - uppdaterat 19 maj

  Vi på Särnmark förhåller oss fortsatt till Folkhälsomyndighetens samt Utrikesdepartementets rekommendationer och anvisningar gällande spridning av coronaviruset.  Information uppdateras och går ut till alla våra personliga assistenter och kunder minst en gång per vecka. 

  Läs mer
 • Vi önskar trevlig helg!

  Vi vill passa på att önska alla en trevlig Kristi himmelsfärdshelg och informera om våra öppettider under långhelgen.

  Läs mer
 • Särnmarks solrostävling: Vem odlar den högsta solrosen?

  Under sommaren 2020 utmanar vi dig och dina personliga assistenter i en solrostävling. Högst solros den 15 september vinner ett finfint pris.

  Läs mer
 • Mycket nöjda kunder hos Särnmark - enligt oberoende undersökning

  ” Helt suveränt bolag. Önskar att jag fått kontakt med dem tidigare”

  Läs mer
 • Trevlig långhelg

  Vi vill passa på att önska alla en trevlig Valborg och Första Maj och informera om våra öppettider under långhelgen.

  Läs mer
Visa fler inlägg